Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.03.2009.

22:01

TV Valjevo izbačena sa kzn Metalca

Predsednik Košarkaškog kluba Metalac Duško Đukanović zabranio je ekipi TV Valjevo da snima konferenciju za novinare tog kluba.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Metalac u petak igra sa kraljevačkom Slogom, u okviru 24. kola Svislajon lige. Odluku predsednika Djukanovića, koji se zbog bolesti nije pojavio, ekipi TV Valjevo preneo je klupski ekonom Vesa Kojić, pa sportskom novinaru Draganu Iliću nije bilo dozvoljeno da uđe u pres salu Hale sportova, dok je snimatelj Milovan Bojičić zamoljen da iz sale izađe.

Spor Đukanovića sa Ilićem traje od četvrtfinalne utakmice završnog turnira "Kupa Radivoja Koraća" u Nišu, između Crvene zvezde i Metalca koja je odigrana krajem februara, tokom koje je Ilić u tv-prenosu utakmice rekao da "na klupi košarkaškog kluba Metalac sede tatini sinovi, a ne oni koji su izborili plasaman u Svislajon ligu".

Komentar se odnosio na nastup 16-godišnjeg juniora Đukana Đukanovića, inače sina predsednika kluba, i Matije Tripkovića (17), koji su bili medju 12 košarkaša Metalca, dok su iz tima izostavljeni ranije standardni iskusni igrači Dejan Beljić i Nedeljko Đorđić.

Ilić je za televiziju posle tog turnira komentarisao i prvenstvenu utakmicu Borac –Metalac u Valjevu, kao i susret Radnički – Metalac u Novom Sadu, što je Đukanović na prošloj konferenciji za novinare ocenio "novim niskim udarcem".

U izjavi agenciji Beta direktorka i urednica TV Valjevo Slavica Terzić rekla je da je Metalcu i Đukanoviću odgovoreno na dopis o tome da se toj kući zabranjuje snimanje i emitovanje snimaka sa utakmica Svislajon lige ali da dogovor nije postignut.

"Grad je vlasnik i Radio Valjeva i TV Valjevo i KK Metalac, pa smo predložili da se sukob reši razgovorom izmedju Đukanovića i Ilića, ne pristajući pritom na to da Ilić kao novinar Radio Valjeva više ne radi i za TV Valjevo", rekla je Terzićeva.

Nakon spora nastalog posle utakmice u Nišu, Ilića su podržali Udruženje sportskih novinara Srbije (USNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS).

Metalac je sezonu u Svislajon ligi počeo sa 7 pobeda, ali je od narednih 16 mečeva dobio samo 9, pa još uvek nije izborio mesto u Superligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve