Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.02.2009.

20:06

Montepaski potvrdio dominaciju

Košarkaši Montepaskija pobedili su Virtus iz Bolonje rezultatom 70:69 i tako su osvojili Kup Italije.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Odlučujući koš u finišu meča postigao je bek Henri Domerkant, koji je bio i najefikasniji u timu iz Sijene sa 12 poena (4-11 iz igre). Šon Stounruk zabeležio je 10 poena i 14 skokova, a po 11 poena ubacili su Bendžamin Eze i Kšištof Lavrinovič. Kit Lengford predvodio je Virtus sa 20 poena (7-11 iz igre), dok je Erl Bojkins imao 16 poena, 5 skokova i 6 asistencija.

Montepaski je od samog početka imao rezultatsku prednost, a prva četvrtina je završena bacanjima Domerkanta – 22:18 za Sijenu.

U drugoj deonici prednost je porasla, a posle pogodaka Terela Mekintajera sa penala bilo je +11 za ekipu Simone Pjanjanija. Ipak, zahvaljujući Bojkinsu i Lengfordu na poluvremenu je bilo samo šest razlike za Sijenu (42:36).

U trećem periodu razigrao si Đovanone (pet poena u nizu), a Virtus je postepeno smanjivao zaostatak. Rigeti je na dva minuta pre kraja pogodio trojku za izjednačenje (65:65), Domerkant je uzvratio istom merom, ali su Bojkins i Lengford doneli Bolonjcima prvo vođstvo još od samog početka meča (69:68). Ipak, tada Domerkant pogađa za dva poena i donosi trofej Montepaskiju.

Sijena je u polufinalu pobedila Beneton, a u četvrtfinalu Kantu. Montepaski je superioran i u prvenstvu, pošto ima skor 19-0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve