Nova vest
Košarka

Subota, 21.02.2009.

20:22

KK: Rakočević uveo Tau u finale

Košarkaši Tau Keramike plasirali su se u finale španskog Kupa Kralja, pošto su u polufinalu u Madridu savladali Barselonu 90:77.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Protivnik Tau Keramike u borbi za trofej biće bolji iz duela Estudijantes – Unikaha. Igrač utakmice, i najzaslužniji za prolaz ekipe Duška Ivanovića u finale bio je srpski internacionalac Igor Rakočević koji je meč završio sa 27 poena. Brazilski centar Tijago Spliter dodao je 17, a Pit Mikel i Pablo Priđoni postigli su po deset.

U sastavu Barselone Huan Karlos Navaro postigao je 19 poena, ali uz loš šut za tri (1-6). Ersan Iljasova ubacio je 15, a David Andersen 12.

Tim iz Vitorije igrao je protiv Barselone jednostavnu košerku. Odbrana je dobro funkcionisala, Priđoni je igrao standardno kreativno, a Rakočević i Spliter punili su koš Katalonaca. Bivši kapiten Zvezde imao je učinak od 27 poena (9-17 iz igre, 5-5 penali), uhvatio je tri lopte i imao je indeks uspešnosti 25.

Tau je tako dobio priliku da se iskupi za prošlogodišnji poraz u finalu od Huventuda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu