Nova vest
Košarka

Utorak, 27.01.2009.

21:33

PAO i Roma pobedili, poraz Unikahe

Partizanovi protivnici u Top 16 fazi Evrolige Panatinaikos i Lotomatika zabeležili su pobede u domaćim šampionatima, dok je Unikaha poražena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Takmičenje u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju nastavlja se u sredu i četvrtak. Naredni rival košarkaša Partizana, grčki Panatinaikos igrao je i u prvenstvu i u domaćem Kupu. Ekipa Željka Obradovića ubedljivo je savladala VAP Kolosos rezultatom 91:53 u šampionatu Grčke.

Najefikasniji igrač bio je bivši centar ‘’crno-belih’’ Nikola Peković sa 15 poena, Dušan Kecman ubacio je tri poena. Panatinaikos je trenutno drugi u prvenstvu Grčke sa skorom od 13 pobeda i dva poraza. Bivši evropski šampion je trijumfovao i u Kupu nad Marusijem rezultatom 76:72 posle produžetaka.

Lotomatika je pobedila Eldo Kasertu 79:74 u 16. kolu italijanskog šampionata. Ekipu iz Rima predvodio je Ibrahim Jaber sa 27 poena i sedam skokova, a odličan je bio i Andre hatson sa 15 poena i 12 uhvaćenih lopti. Lotomatika je drugoplasirani tim italijanskog šampionata iza Montepaskija.

U derbiju 19. kola ACB lige Tau Keramika savladala je Unikahu rezultatom 100:90. Najefikasniji u porazu Partizanovog rivala bili su Markus Haislip sa 20 i Tomas Kelati sa 18 poena. Unikaha se nalazi na petom mestu španskog prvenstva.

Grupa G:
Panatinaikos – Partizan (sreda, 19.45 časova)
Lotomatika – Unikaha (čevtrtak, 20.45 časova)

Pogledajte najavu meča Panatinaikos - Partizan, kao i duela Lotomatika - Unikaha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve