Nova vest
Košarka

Sreda, 24.09.2008.

20:59

Privatizacija ključna u novom ZOS-u

Radna grupa za izradu nacrta novog Zakona o sportu saopštila je da će taj pravni akt morati da omogući privatizaciju u sportu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Privatizacije je, prema saopštenju Ministarstva omladine i sporta u kome je danas održan prvi sastanak radne grupe, najvažniji uslov koji će novi zakon morati da zadovolji. Ona će morati da "bude stvarna", ali sportski objekti neće moći da menjaju namenu.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samrdžić-Marković izjavila je da nacrt strategije razvoja sporta predviđa autonomiju u sportu, što podrazumeva i odgovornost sportskih organizacija "koje bi trebalo da se pitaju šta da učine za sport, a ne samo šta država može za njih da učini".

Samaržić-Markovićeva je ukazala i da je potreban širi partnerski odnos nevladinog sektora i Ministarstva. Koordinator Radne grupe Goran Anđelić rekao je da je njen cilj da novim zakonom svi budu zadovoljni, od sportista, sportskih organizacija do mladih, koji su najveći sportski potencijal.

Dogovoreno je da sportske organizacije do sledećeg sastanka Radne grupe njoj dostave svoje predloge. Radna grupa, koja će, kako je predviđeno, sastanke održavati jednom nedeljno, nacrt zakona bi trebalo da završi do 31. januara 2009. godine.

Radnu grupu čine predstavnici Ministarstva omladine i sporta, sportskih organizacija, Komisije za hartije od vrednosti, Agencije za privatizaciju, pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Republičkog zavoda za sport i drugih relavantnih organizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve