Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.09.2008.

13:04

Perović: "Lasme je veoma borben"

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Najnovije pojačanje KK Partizan je Stefan Lasme, Gabonac sa NBA iskustvom. Lasme igra na poziciji krilnog centra i u NBA ligi je deo prošle sezone proveo nastupajući za Golden Stejt Voriorse, gde je bio saigrač našem reprezentativcu Kosti Peroviću. Perović je istakao da je Lasme borben i požrtvovan igrač i uporedio ga je sa bivšim igračem ’crno-belih’ Dejanom Milojevićem. Kao mane, Perović je istakao Lasmeov manjak iskustva, ali je takođe pohvalio tehniku kojom novi košarkaš srpskog šampiona raspolaže.

Kosta Perović je rekao da je Partizan u Lasmeu dobio velikog borca.

Reč je o izuzetno borbenom i požrtvovanom igraču. Skače i bori se za svaku loptu, ima odlične fizičke predispozicije i sav je „kao sajla“. Teško ga je porediti sa nekim, ali bi se moglo reći da je po igri sličan Dejanu Milojeviću“.

Iako ima 26 godina, nije odigrao mnogo jakih utakmica. Na koledžu je bio standardan, a u voriorsima smo proveli zajedno samo mesec dana i to na trening kampu. Kasnije ga je Golden Stejt poslao na kaljenje u NBDL ligu, a onda je sezonu završio u Majamiju. Koliko sam pratio, kod Peta Rajlija je igrao i po 20 mintua, što znači da vredi. Kažem, jako je zahvalan i vredan igrač“, smatra Perović.

Može da ubaci i spolja, ume da se izvuče na trojku, a onda napravi ulaz sa par driblinga, prođe čuvara jedan na jedan. Zaista je vrlo snalažljiv i verujem da će se brzo i lako uklopiti sistem igre Partizana i trenera Duška Vujoševića“, istakao je Kosta Perović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve