Nova vest
Košarka

Nedelja, 21.09.2008.

13:48

Partizan doveo Stefana Lasmea

Šampion Srbije u košarci Partizan Igokea doveo je u svoje redove pojačanje iz NBA lige.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

U Beograd je stigao reprezentativac Gabona Stefan Lasme (203, 1982), koji igra na poziciji krila. Lasme je sezonu počeo u Voriorsima, ali nije odigrao nijedan zvanični meč. Prešao je u NBDL tim Los Angeles D-Fenders i tamo proglašen za najboljeg defanzivca lige. U martu je potpisao za Majami i tamo odigrao 16 mečeva, na kojima je prosečno beležio pet poena, tri skoka i 1,4 blokada.

Lasme je pre NBA nastupao za Univerzitet Masačusec. U poslednjoj sezoni odigrao je 33 meča beleživši 13.5 poena, 9.5 skokova i neverovatnih 5.1 blokada. Zbog toga je bio među deset najboljih i deset odbrambenih igrača Ol Atlantik divizije u sezoni 2007. godine.

Interesantno je da Lasme uz Džejsona Kida i Majkla Andersona drži rekord u ostvarenim tripl –dablovima u NCAA za jednu sezonu. On je prvi igrač koji je zabeležio četiri tripl-dabla uključujući deset i više blokada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve