Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 28.04.2008.

15:39

Vujošević: "Peković je još sa nama"

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Partizan je osvojio i drugi trofej u sezoni, NLB ligu, i dokazao superiornost na košarkaškoj sceni u regionu. Pored Kupa Radivoja Koraća i NLB lige, glavni su kandidati i za sedmu uzastopnu titulu u domaćem šampionatu. Šampion Srbije će do kraja sezone ostati u najjačem sastavu, jer je već u Atinu "preseljeni" Peković, još u timu.

"Prelazak Pekovića jeste stvar veoma blizu realizacije, ali nije ništa bliža nego što je bila pred utakmicu sa Panatinaikosom u Beogradu. On nije otišao i do zadnjeg sekunda biće uz nas, jer ako nas tada nije napustio, do zadnje utakmice biće član Partizana i mentalno i fizički", rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Trener Partizana je upozoravao da njegov klub nema kontinuitet što se tiče sastava ekipe tiče.

"To što smo mi prisljeni da svake godine prodajemo najbolje igrače, one koji najviše vrede na tržištu da bi opstali, da bi isplatili deo dugovanja od prošlih sezona i da bi nešto avansno trošili, to pokazuje odnos države koja ima jako puno problema. Objektivno govoreći posle uspeha srpskih tenisera Partizan je najuspešniji sportski brend. Ima tu i tamo neke pomoći, bez toga ne bismo mogli da uradimo mnogo. Radimo u teškim uslovima, ali uspevamo da sa niskim budžetom i velikom ljubavlju prema igri i funkcionisanjem kao familija napravimo dobre rezultate. Pomažu i sponzori, ali ni blizu koliko je potrebno da se obezbedi ovaj jako mali budžet za ciljeve, rezultate i takmičenja koja imamo. Ipak, naiđe se jednom na tanak led i to mi se čini neizbežno", rekao je jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji srpske košarke.

Kompletan intrevju sa trenerom Partizana Duškom Vujoševićem možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve