Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 28.04.2008.

14:51

Juniori Zvezde na turniru Evrolige

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Juniorski tim košarkaškog kluba “Crvena zvezda” u sredu putuje u Madrid gde će učestvovati na Final 8 turniru najboljih evropskih mladih ekipa, u organizaciji Evrolige. Turnir se održava u sklopu Final 4 turnira Evrolige. Crveno-beli će biti u grupi sa Barselonom, Lijetuvos Ritasom i Cibonom, a u slučaju osvajanja prvog mesta, u nedelju, 4. maja igraće finalni duel protiv prvoplasiranog tima u grupi u kojoj su FMP, Real Madrid, Žalgiris i Makabi.

Na ovom turniru učestvuju klubovi koji u ovom trenutku najbolje u Evropi rade sa mlađim kategorijama. Zajedno sa FMP-om, kroz teške kvalifikacione turnire uspeli smo da se plasiramo na ovaj eminentni turnir i time, na neki način, ponovo dokazali da dolaze bolji dani za srpsku košarku i za Crvenu zvezdu. Naše ambicije na ovom turniru su visoke. Mislim da imamo dosta dobre šanse da napravimo zapažen rezultat, pa i da napravimo podvig i osvojimo Evropu. Sam plasman na ovaj turnir je potvrda našeg dobrog rada u prošlih šest godina od kako je Crvena zvezda ponovo počela od nule da se ozbiljno bavi mlađim kategorijama. Strpljenje, kontinuitet i rad nam se vraća kroz rezultat i daje nam podstrek za budućnost. Da se malo osvrnem na prošlost i zahvalim se gospodinu Marinu Sedlačeku koji je pre šest godina napravio jedan ozbiljan košarkaški program. To je bio jedan ambiciozan i izuzetno složen projekat, ali takva je i Zvezda i ne bi trebalo da traži ništa manje. Cilj tog programa je stvaranje vrhunskog igrača, koji će u dresu Crvene zvezde da igra na najvišem mogućem nivou u kontinuitetu. Tadija Dragićević je upravo pravi primer momka-igrača koji je došao kao kadet iz Borca u Crvenu zvezdu i sve vreme je sa nama. On je dogurao do MVP-ja NLB lige i mislim da su njegovi dometi u budućnosti neograničeni. Crvena zvezda mora da ima takve igrače”, istakao je zamenik sportskog direktora Crvene zvezde Mirko Pavlović.

On je dodao i šta sve jedan košarkaš Crvene zvezde mora da poseduje.

"Svaki košarkaš Crvene zvezde mora da bude košarkaški talentovan. To se postiže dobrim skautingom i rekrutingom. Mislim da tu radimo odličan posao. Ovom prilikom se zahvaljujem svim prijateljima kluba koji u tome pomažu i daju nam dragocene informacije. Crvena zvezda ima prijatelje klubove sa kojima ima dobru saradnju i još mnogo njih sa kojima ima odličnu komunikaciju. Ovom prilikom se specijalno zahvaljujem KK Šampion iz Užica, KK Njeguš Lovćenac, KK Negotin i KK Srem. Zvezdin igrač mora da bude fizički spreman na nivou višeboja: brzina, izdržljivost, snaga, skočnost, istrajnost. Predrag Zimonjić vodi ovaj deo plana i programa, a kondicioni trener Radivoj Mandić ove godine je odlično sproveo taj program u delo. Ovi momci strpljivo iz treninga u trening dižu fizičku spremu do željenog nivoa, a taj nivo je moderan evropski-svetski košarkaš. Zvezdin igrač mora da bude košarkaški obrazovan – intelektualac, što se postiže usvajanjem velikog broja informacija kojim naš program rada opterećuje igrače. Na tom planu naši treneri obavljaju i obavljali su izvanredan posao. Sadašnji trener ove ekipe je Saša Nikitović koji je sistemom treninga podigao kvalitet ove ekipe, kako timski, tako i individualno. Dužnost Crvene zvezde je da osim što mora da stvara vrhunskog košarkaša je i da isto tako stvara vrhunskog trenera. Ovu generaciju 90. godište je uspešno trenirao Aleksandar Petković, koji je trener i menadžer u KK Srem. Generaciju 91. godište je trenirao Ivo Simović koji trenutno radi u KK Torerodones u drugoj španskoj ligi. Takođe, sa ovom generacijom je radio i Nemanja Jovanović koji je od pre tri dana zvanično postao pomoćni trener u stručnom štabu Milana Škobalja. Ovo je veliki uspeh za nas jer je procenjeno da ovaj mladi momak može puno kao trener. I ostali treneri mlađih selekcija Marko Radovanović i Nenad Jerković izvanredno rade svoj posao i njihov rad, odricanje i posvećenost košarci su jedini put da Crvena zvezda u budućnosti profitira. I dalje u Crvenoj zvezdi će raditi treneri koji su beskompromisni, organizovani, sistematični i koji na treningu neprekidno insistiraju da igrači ispunjavaju postavljene zadatke. Zvezdin košarkaš mora da ima izgrađene radne navike i etiku, sportsko i kućno vaspitanje u skladu sa Zvezdinim imidžom. Dužnost i obaveza svih nas koji radimo u klubu je da ove mlade momke vodimo u tom pravcu”, zaključio je Pavlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve