Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.12.2007.

22:54

LR pobedio u Tel Avivu,drama u Rimu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Preostali mečevi 9.kola odigrani u četvrtak uveče doneli su jedno iznenadjenje (pobeda Lijetuvosa u Tel Avivu), jedan debakl i to očekivan (Le Mana u Solunu), očekivane pobede gostiju ( u Zagrebu ,Bolonji pa i Istanbulu), ali je meč večeri bez dileme odigranu Rimu.

Lotomatika je pobedila Real sa 69:64 i tako se uključila drugom vezanom pobedom u borbu za TOP 16. I ova utakmica je pokazala da trener Jasmin Repeša polako uigrava ekipu koja je mnogo bolja nego što su to pokazivali rezultati na startu sezone.

Real je odlično otvorio meč poveo sa velikom prednošču. Lotomatika predvodjena odličnim Lorbekom i Gabinijem se vratila u meč, a u poslednjoj četvrtini videli smo vrlo tvrdu utakmicu i koš za koš. Kada je Gabini pogodio trojku a Lotomatika povela sa +4 činilo se da bodovi ostaju u Rimu. Medjutim, u sledećem napadu Bulok je vratio trojku, a onda u finišu Alan Rej (uz buru negodovanja sa klupe Reala zbog prekršaja) sa penala pogadja oba slobodna bacanja i bodovi posle promašaja Buloka ostali su u Rimu.

Da je Aleksandar Trifunović uspeo da sklopi izuzetnio kompaktan sastav u Viljnusu pokazuje i utakmica u Tel Avivu i pobeda nad Makabijem u punoj "Nokia Areni". Lijetuvos je dobio poslednju deonicu sa 26:18, a junaci pobede bili su Nilsen i Holis Prajs koji je pogodio odlučujuće trojke 38 i 6 sekundi pre kraja meča.

Aris je prema očekivanju demolirao Le Man u Solunu, a čudna utakmica odigrana je u Zagrebu gde je Unikaha povela sa 15-2, pa sve izgubila do poluvremena. Ipak, tim Serdja Skariola u poslednjoj deonici, u poslednjih 120 sekundi serijom od 10-0 stigli su do ubedljive pobede i indirektno pomogli i Partizanu u borbi za eventualnu najbolju šestu poziciju.

Indirektno, crno-belima je pomogla i Barselona pobedom u Istanbulu 85:78. U poslednjih 90 sekundi ušlo se sa samo poenom prednosti za goste, ali su Laković i Grimau trojkom rešili pitanje pobednika.

Grupa A

Virtus VidiVici Bologna - Tau Ceramica 69:85
(MekGrat 18 – Spliter 25)

Grupa B
Aris TT Bank - Le Mans 93:74
(Rajt 27, Teri 21 – Klensi 18,Bogdanović 11)

Maccabi Elite - Lietuvos Rytas 82:87
(Fajzer 15 – Eidson 28)

Cibona - Unicaja 62-76
(Hoskin 14 – Heislip i Rodrigez po 15)

Grupa C
Fenerbahce Ulker - AXA FC Barcelona 78-85
(Turdžan 18 – Lakovič 22)

Lottomatica Roma - Real Madrid 69:64

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve