Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.12.2007.

17:14

Trofej Reba Ćorković ovog vikenda

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tradicionalni pionirski košarkaški turnir u Beogradu od ove godine nosi ime legendarnog trenera Borislava Rebe Ćorkovića. Na turniru, koji se igra ovog vikenda, i čiji organizator je Košarkaški savez Beograda, učestvovaće četiri tima – Ofi Basket, Zemun Lasta, KK Koledž i Crvena zvezda.

Odlučili smo da od ove godine Novogodišnji turnir nosi ime čoveka koji je košarci pružio mnogo. Ovo je samo jedan od načina da mu se zahvalimo na svemu što je uradio i da čuvamo sećanje na njega i ogroman doprinos koji je pružio razvoju košarkaške igre na ovim prostorima. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, u organizaciji Košarkaškog Saveza Beograda. Počasni gosti turnira , koji će dodeljivati nagrade, biće članovi Rebine košarkaške škole, koja traje još od 1995.godine“, kaže Dejan Dimitrijević, predsednik Košarkaškog saveza Beograda.

U publici će se naći i neki od Rebinih bivših đaka.

„Reba Ćorković je ime koje se spominje kada se govori o vrlinama svakog igrača. Iznedrio je mnoge generacije sportista i bio najtrofejniji trener Partizana. Oni koji su, kao ja, imali sreću da rade i uče od legendarnog ćaleta, zavoleli su košarku na poseban način“, istakao je Mića Berić.

Turnir „Borislav Reba Ćorković” biće pravi način da se afirmiše košarka među mladim sportistima.

Reba je svoje poslednje godine života proveo učeći mlade. Svojim veštinama obučavao je trenere koji i sada vredno treniraju dečake svih uzrasta u školi košarke u okviru KK Partizan. Svakodnevno, u sali Tekstilne škole, oni uče šta su to fer-plej, disciplina, poštovanje i borbenost, koji su za Rebu bili simboli dobrog vaspitanja i uspeha“, kaže Zoran Stevanović, direktor omladinskog pogona KK Partizan.

Raspored i satnica turnira:

Subota, 22. decembar
11.30h Ofi Basket – Zemun Lasta
13.15h Crvena zvezda – КК Коledž

Nedelja, 23. decembar
10.00h utakmica za treće mesto
12.00h utakmica za prvo mesto

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve