Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.12.2007.

20:23

Zvezda u Atini, podrška Karadžiću

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Košarkaši Crvene zvezde igraju u utorak u gostima sa grčkim Paneliniosom u okviru 7. kola grupe F Uleb kupa. Gostovanje u Atini i duel sa poslednjeplasiranom ekipom u grupi za Zvezdu će biti dobra prilika da dođe na korak od plasmana u 1/16-finala ULEB kupa i prekine niz od tri uzastopna poraza.

Crveno-beli zauzimaju drugo mesto u grupi F, sa učinkom od 4 pobede i 2 poraza, koliko ima i vodeći Dinamo iz Moskve. Sa druge strane, Panelinios ima samo jednu pobedu. Zvezda je u prošlom kolu doživela iznenađujući poraz od češkog Nimburka u "Pioniru", sa 96:74, dok je Panelinios poražen u gostima od Ostendea, sa 83:71.

Posle neuspeha u meču sa Hemofarmom, 92:101, odigranom tokom vikenda, srpski mediji spekulisali su o odlasku trenera Stevana Karadžića sa Malog Kalemegdana, ali je rukovodstvo beogradskog kluba, u međuvremenu, pružilo punu podršku svom strategu.

"Imao sam sastanak sa upravom na kome smo se dogovorili da tokom predstojeće zimske pauze napravimo detaljnu analizu. Generalno, nemam razloga da napustim Zvezdu. Imamo dobre rezultate, sve je u granicama očekivanog. Imali smo samo jedan kiks, portiv Nimburka. Nemam nikakav pritisak od strane čelnika kluba, niti nam je kao cilj postavljena titula ", rekao je Karadžić za "Sport".

Tadija Dragićević meč u Atini vidi kao idealnu priliku za prekid neuspešnog niza.

"Hemofarm je u odličnoj formi i zaista su odigrali fenomenalno. Došli su u Pionir rasterećeni, iskoristili su našu lošu situaciju i pobedili. Imali smo i mi svojih prilika, nismo prelomili utakmicu kada smo nekoliko puta prišli na 3-4 razlike i to nas je koštalo poraza. Idemo sada u Grčku na Panelinios i daćemo sve od sebe da prekinemo ovaj neugodni niz", rekao je Dragićević.

U prvom duelu sa atinskim timom, Zvezda je slavila, 79:69. Meč Panelinios – Crvena zvezda igra se u utorak od 18 časova i 10 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve