Nova vest
Košarka

Petak, 12.10.2007.

18:25

Vujošević: ''Nisam udario Mrdaka''

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je za B92 da je događaj sa sudijom Branislavom Mrdakom posle utakmice FMP-Partizan u Železniku predimenzioniran i da se sve najbolje vidi na snimku.

''O Železniku se priča o dve stvari, o utakmici gde je Železnik zasluženo dobio jaču ekipu Partizana, na papiru jaču i time je taj njihov uspeh veći. Druga stvar je ceo ovaj performans koji se odigrava od momenta završetka utakmice. Ja nisam bio zadovoljan određenim odlukama sudije Mrdaka i ta priča traje malo duže. Tri poslednje utakmice koje nam sudi, po mojoj proceni, on pravi hotimične greške. Prišao sam mu u momentu kada je Tepić izvodio slobodna bacanja koja su šutirana po isteku vremena, odnosno poklopio se faul na njemu sa istekom vremena. Kako sam mu prišao on nije hteo da ulazi u diskusiju, odaljio se od mene. Rešio sam da ispoštujem protokol, da se rukujem sa sudijama. Rukovao sam se prvo sa Veloševićem. Mrdak je tog momenta bio u blizini. Ja sam ga dotakao, bukvalno, po glavi sa nekim gestom onako kako stariji čovek pokazuje neko opraštanje i na neki način pokazuje da greške koje su napravljne jesu oproštene ali da o tome treba da se povede računa. Iza toga sam se rukovao sa trećim sudijom Radovićem i na kraju je ta verbalna i neverbalna komunikacija završena rukovanjem kod zapisničkog stola'', rekao je Vujošević.

Trener crno-belih smatra da ukoliko postoje razlozi za prijavu, to se uradi neposredno posle utakmice a da njega niko nije zvao da da izjavu.

''Bio sam još 45 minuta u sali. Za tih 45 minuta ja nisam pozvan da dam izjavu niti sam obavešten da je protiv mene podnesena prijava. Šta je bilo i kako je bilo najbolje se vidi na snimku. Sad se ide dotle da se uz tu vest pušta neki stari događaji pa poluinformisan svet misli da se stvarno desio neki incident. To što je prijava napisana sat vremena po završetku utakmice, što ja nisam pozvan da dajem izjave govore o pozadini i nekoj tendenciji. Sama činjenica da novinari koji su bili prisutni dan posle utakmice niko nije regovao i zabeležio ni najbezazleniji gest. Tek kada je stiglo obaveštenje iz Zagreba da je na osnovu prijave i bez gledanja snimka da je fizički napadnut sudija, e onda dan posle toga reaguje štampa sa raznoraznim natpisima'', izjavio je Vujošević.

FMP je pobedio Partizan rezultatom 90:80. Na mini turneji po Sloveniji, protiv Slovana u subotu, odnosno Heliosa u ponedeljak, ekipu će sa klupe voditi Vujoševićev prvi asistent Vlada Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu