Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.07.2007.

10:10

Barsa želi da zadrži Navara

Izvor: Ilija Kovačić

Autor:Ilija Kovačić

Default images

Barselona se još uvek nije definitivno odrekla svog najboljeg igrača Huana Karlosa Navara. Pre deset dana katalonski tim je dao dozvolu eksplozivnom strelcu da ode u NBA. Vašington Vizardsi imaju pravo na Navara, pošto su ga uzeli na draftu 2002. godine sa 40. mesta.

Ipak visoka cena za obeštećenje od 13.8 miliona dolara mogla bi da uplaši NBA timove da ga potpišu.

"Odlučili smo da mu pomognemo da isplati taj novac u situaciji u kojoj bi i on i mi i njegov budući klub bili zadovoljni. Postoji još nekoliko stvari koje treba da finaliziramo, ali mislim da ćemo posle toga nastaviti saradnju. U svakom slučaju odlazak Huana Karlosa nije jednostavan. On još uvek nema ugovor sa nekim NBA ligašem, a mi bi bili oduševljeni da ostane kod nas. On je jedan od najboljih evropskih igrača i uvek će imati svoje mesto u Barsi", rekao je Zoran Savić, generalni menadžer Barselone.

Navaro je veoma dobar prijatelj sa Pau Gasolom, pa postoje određene špekulacije da bi Memfis Grizlisi napravili trejd i tako spojili dvojicu Španaca u timu. Vizardsi su u međuvremenu produžili saradnju sa DeŠonom Stivensonom, pa je tako povećana mogućnost da Navaro bude trejdovan.

U NBA trenutno igraju četvorica Španaca. Pored Gasola, Hose Kalderon i Horhe Garbahosa su članovi Toronta, a Serhio Rodriges igra u Portlandu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve