Nova vest
Košarka

Subota, 09.06.2007.

10:47

Hemofarm dočekuje Zvezdu

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

U subotu u 19 časova počinje druga polufinalna serija plej-ofa Sinalko Superlige. U vršačkoj dvorani Milenijum sastaju se tim sa najboljim skorom u regularnom delu prvenstva Hemofarm i beogradska Crvena zvezda. Vrščani i crveno-beli su ove sezone odigrali četiri međusobna duela, od kojih je Hemofarm izgubio samo poslednji u Milenijumu.

"Ono što sam najavio i ranije, a potvrdili smo i kroz Super ligu, imamo tim koji može da napadne titulu. Tokom sezone imali smo dosta problema, ali sam u celini zadovoljan. Odigrali smo veoma dobro u ULEB Kupu i ovo takmičenje iskoristi da mladi igrači stiču neophodno međunarodno iskustvo. Smatram da u NLB ligi nismo mogli da ostvarimo više, s obzirom na velike probleme sa povredama. Prava borba tek predstoji, sve četiri ekipe imaju šanse za titulu", kaže Miroslav Nikolić, trener Hemofarma.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Stevan Karadžić svestan je da njegov tim do trijumfa može samo uz dobru igru u odbrani i čvrst skok.

„Ne očekuje nas lak posao, ali smo maksimalno spremni i imamo veliku želju da prođemo Hemofarm. Plej-of ćemo pokušati da iskoristimo za ispravljanje grešaka iz prvog dela sezone. Hemofarm je ovogodišnjim rezultatima dokazao kvalitet. Ima veoma dobar tim, iskusne igrače koje predvodi trener Miroslav Nikolić“, rekao je Karadžić.

Ovo će biti 28. međusobni duel Hemofarma i Crvene zvezde. U dosadašnji 27, „crveno-beli“ imaju 16 pobeda. Ove sezone u NLB ligi Vrščani su slavili u "Pioniru" sa 86:78, i u "Milenijumu" sa 95:90. U Superligi, Hemofarm je slavio u „Pioniru“ sa 101:85, dok je Zvezda bila bolja u Vršcu 78:66.

U redovima Crvene zvezde igraju dvojica nekadašnjih igrača Hemofarma Petar Popović i Nenad Mišanović, dok su na drugoj strani trenutno članovi vršačke ekipe bivši crveno-beli: Milenko Topić, Vladan Vukosavljević, Aleksej Nešović i trener Miroslav Nikolić, koji je u mladoj reprezentaciji sarađivao sa Miljanom Rakićem i Tadijom Dragićevićem. Velimir Radinović i Vanja Plisnić su u FMP-u bili saigrači Nemanje Aleksandrova . Predrag Šuput je igrao zajedno sa Milanom Gurovićem u Partizanu, a Miloš Borisov i Mirko Kovač su prošle sezone sarađivali u OKK Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve