Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.02.2007.

11:49

Počinje "Kup Radivoja Koraća"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Utakmicom između košarkaša Partizana i domaćina turnira Radničkog, večeras u Kragujevcu počinje kup "Radivoja Koraća".

Meč u dvorani "Jezero" koja će prema najavama, biti puna tokom svih borbi za prvi trofej sezone, igra se od 18 sati, dok se u derbiju dana od 20 i 30 sastaju Mega Ishrana i Hemofarm .

U petak u istim terminima sastaju se FMP – Novi Sad i u derbiju četvrtfinala, Crvena zvezda i Vojvodina.

Polufinalne borbe zakazane su za subotu, finale u nedelju u 19 sati.
Favoriti za prvi ovogodišnji trofej su košarkaši Partizana koji su u odličnoj "evroligaškoj" formi, ali ne bi bilo nikakvo iznenađenje da pehar "prigrle" i ostali timovi koji se ubrajaju u favorite za prvo mesto: FMP, Crvena zvezda i Hemofarm.

Međutim, evropske obaveze četiri kluba učesnika završnice čini se da ove godine donose posebnu neizvesnost turniru.

Ne treba zaboraviti da FMP, Crvena zvezda i Hemofarm svoje mečeve ULEB kupa igraju već u utorak popodne, a Partizan vrlo važan meč TOP 16 sa Olimpijakosom već u sredu.

Ostaje pitanje kako će treneri Vujošević, Vukoičić, Šakota i Nikolić rasporediti snage u Kragujevcu jer će timovi odigrati u perspektivi tri teške utakmice za tri dana.

Prema vestima iz Kragujevca, interesovanje za završnicu kupa je ogromno, pa treba očekivati veliki broj gledalaca, posebno pristalica "večitih rivala" čiji je broj u Šumadiji veliki.

Trofej brani ekipa Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu