Nova vest
Košarka

Subota, 29.07.2006.

19:22

Repeša zamenio Pešića u Rimu

Izvor: Ilija Kovačić

Autor:Ilija Kovačić

Default images

Selektor hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša definitivno je odlučio da ostane u Italiji. Dosadašnji trener Klimamija, u narednoj sezoni preuzeće Lotomatiku iz Rima, tim koji je do sada vodio Svetislav Pešić.

Repeša je bio jedan od glavnih kandidata za preuzimanje trenerskog posla u madridskom Realu, međutim pravilnik španske lige po kojem trener nekog tima ne može u isto vreme voditi i neku nacionalnu reprezentaciju je naterao hrvatskog stručnjaka da odbije primamljivu ponudu „Kraljevskog kluba“.

Repeša je u prethodne tri sezone radio u Bolonji, ali je ovog leta Klimamio došao u finansijske probleme, pa je rastanak bio neminovan. Sa tim klubom osvojio je titulu prvaka Italije, a prošle godine igrao je finale sa Benetonom.

Finansijski detalji Repešinog ugovora sa Lotomatikom nisu saopšteni, a član rimskog kluba je nekadašnji kapiten naše reprezentacije Dejan Bodiroga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu