Nova vest
Košarka

Četvrtak, 16.02.2006.

15:40

EL uvela "kutak za sporni trenutak"

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Čelnici Evrolige koji godinama unazad svojim potezima približavaju ovo takmičenje NBA standardima, načinili su veliki korak dalje ka približavanju sa najjačom i najorganizovanijom ligom na svetu.

Godinama unazad tabu-tema navijača i aktera utakmica, pregledavanje video snimka prilikom spornih akcija i sudijskih odluka - konačno je uvrštena i u takmičenje Evrolige.

Sudije će prema odluci koji je posle žreba za TOP 16 doneo bord ovog takmičenja, moći da upotrebe snimak u trenucima lične dileme, lične greške igrača i šuta koji je upućen ka košu a postoji dilema da li je isteklo vreme za igru.

Sudije će moći da pregledaju snimak i tako potvrde ili izmene odluku koju su doneli na kraju četvrtine, poluvremena ili produžetka. Odluke će se odnositi na sporne situacije šuta, lične greške, mogućeg položaja igrača u ili van terena i vremena na semaforu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu