Nova vest
Košarka

Četvrtak, 22.12.2005.

22:14

Poraz Partizana u Francuskoj

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Košarkaši Partizana doživeli su sedmi poraz u osam mečeva Evrolige. “Crno-beli” su u gostima poraženi od francuskog Po Orteza rezultatom 77:69 (16:16, 25:10, 22:17, 14:26).

Bez povređenog Dejana Milojevića “crno-beli” su ravnomerno rasporedili učinak -  Perović je postigao 14, a Lončar 13 poena. Peković je uz 12 poena zabeležio 6 skokova, a Tripković je dao poen manje uz pet asistencija. Luka Bogdanović je dao 7 poena, ali je bio prvi skakač tima sa 8 uhvaćenih lopti.

U domaćem timu Drozdov je postigao 13 poena uz 7 skokova. Po 12 poena postigli su Gadu i Kupe (Kuper 12 asistencija!), a poen manje dao je Harison.

Partizan je u prvoj četvrtini igrao dobro i u potpunosti držao ravnotežu sa domaćim timom. “Crno-beli” su bili sasvim solidni u reketu, uprkos izostanku Milojevića, a igra je usporena na brzinu koja odgovara Vujoševićevom timu.

Međutim, u drugom periodu je u igru ušao tandem Frederik Fotu – Tjeri Gadu, čime je ubrzan ritam i znatno popravljen šut sa distance francuske ekipe (šut za tri Q1 0/4, Q2 4/6; Partizan je imao 0/5 do poluvremena). Tako je domaćin počeo da pravi razliku, koja je brzo otišla na sedam, zatim deset, a do poluvremena i petnaest poena.

Treća četvrtina nije počela dobro za Partizan i na trenutak je izgledalo da sledi novi ubedljiv poraz. Kada je Džerald Braun nepotrebno napravio peti penal u 24. minutu (49:34) igrači su reagovali na pravi način.

Partizan je u finiš ušao sa samo osam poena zaostatka (65:57), ali su tada Francuzi opet pojačali ritam i stigli do plus 14, posle čega su lako priveli meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve