Nova vest
Košarka

Subota, 01.10.2005.

10:10

Pobede Partizana i Crvene zvezde

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Utakmicama 1.kola Gudjerlige narednog vikenda startuje nova košarkaška sezona u našoj zemlji.

Predstavnici SCG u ovom takmičenju širom Evrope igraju pripremne mečeve.

Košarkaši Partizana nalaze se u Nemačkoj na turniru u Krefeldu. Crno-beli su u petak pobedili holandski Matriks Medžik sa 84:64 uz 17 poena Tripkovića. Crno-beli su celim tokom kontrolisali utakmicu. A pored Tripkovića istakao se i Bogdanović sa 15 poena, dok je Lončar ubacio 8. Partizan u subotu ima mnogo ozbiljniju proveru protiv vicešampiona Turske Bešiktaša.

Partizan – Matriks Medžik 84:64 (Tripković 17,Bogdanović 15,Lončar 8,Perović 5,Šuput 6, Borovnjak 2,Bakić 10,Djurković 2,Peković 12, Samardžiski 3).

Zvezda bolja od AEK-a, povrede Antića i Jeretina

Sa druge strane ekipa Crvene  zvezde bila je bolja od AEKa rezultatom 70:66 na početku turnira u Kefaloniji. To je druga pobeda crveno-belih nad istim timom u poslednjih 5 dana, a ekipa AEK-a ovoga  puta bila je pojačana i učesnicima EP u Beoghradu ( Dror Hadjaj, Burusis...)

Utakmicu  je obeležio Milan Gurović sa 26 koševa, Milko Bjelica je ubacio duplo manje. Medjutim, mnogo veću brigu za trenera Šakotu predstavljaju povrede Antića (stopalo) i Jeretina (prst ruke). Prema prvim prognozama oni neće igrati na premijeri nove sezone protiv Bosne u Sarajevu.

Crveno-beli igraju u 2.kolu turnira u Grčkoj sa ekipom Marusija koju sa klupe vodi selektor novog prvaka Evrope Grčke, Panajotis Janakis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve