Nova vest
Košarka

Petak, 15.04.2005.

15:19

SL: Atlas na prvom teškom testu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Košarkaši beogradskog Atlasa u subotu u prvom kolu Superlige Srbije i Crne Gore dočekuju jednu od najboljih domaćih ekipa, vršački Hemofarm, koji je ligaški deo regionalne Jadranske lige završio na prvom mestu.

Iako je po imenima Hemofarm najjača ekipa u SCG, Vrščani su uzdrmani teškim porazom i eliminacijom iz polufinala ULEB kupa, kao i velikim porazom protiv Partizana u poslednjem kolu ligaškog dela Jadranske lige. Uz to, Hemofarm je juče raskinuo ugovor sa američkim plejmejkerom Vontigo Kamingsom. U tim je vraćen mladi košarkaš Vukašin Aleksić koji je celu sezonu igrao na pozajmici u vršačkoj ekipi Svislajon. Atlas je domaće prvenstvo završio na drugom mestu, ali tu se ambicije beogradske ekipe ne završavaju.

"Superliga je izuzetno jako takmičenje i spada u sam vrh evropske košarke. Moja ekipa kreće sa, objektivno, najnižih pozicija, ali ne
predajemo se bez borbe. Imamo veru, treniramo i uvereni smo da možemo da napadnemo protivnike koji su jači od nas"
, rekao je agenciji Beta trener Atlasa Luka Pavićević.

Cilj Atlasa je da učešćem u Superligi ekipa stekne iskustvo za narednu sezonu, ali i da ostavi dobar utisak.

"Hemofarm je možda i najteži protivnik. Poljuljan posle poraza od Makedonikosa (u ULEB kupu) i Partizana, sada ulazi maksimalno motivisan u Superligu. Mi ćemo napasti Hemofarm i učiniti sve da ga iznenadimo", rekao je Pavićević.

Hemofarm ulazi u Superligu sa željom da osvoji titulu šampiona i obezbedi mesto u Evroligi naredne sezone. Trener Hemofarma Željko Lukajić rekao je da je prva obaveza tima da i za narednu sezonu obezbedi učešće u regionalnoj jadranskoj ligi, a potom i da "prebaci plan".

"Imamo izuzetno kvalitetne igrače koji znaju da nose odgovornost, koji mogu da vrate formu, da vrate ritam utakmice i da vrate dobar rezultat. Pre toga moramo da vratimo lično samopouzdanje igračima i veru u tim", rekao je Lukajić.

On je dodao da ima veliko poverenje u iskusne igrače, ali i u podmladak. "Optimista sam po pitanju Superlige, jer je ovaj klub uvek znao kako da napreduje", rekao je Lukajić.

Utakmica 1. kola Superlige Atlas-Hemofarm počinje u 18 sati u hali "Vizura".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve