Nova vest
Košarka

Sreda, 02.02.2005.

22:08

EL:Cibona - Partizan 85:76

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Košarkaši zagrebačke Cibone pobedili su u Zagrebu beogradski Partizan 85:76 (50:32) u 13. kolu Grupe A Evrolige.

Cibona je tako treći put ove sezone savladala Partizan (u Jadranskoj ligi i Evroligi) u utakmici koja nije imala takmičarski značaj, jer je zagrebačka ekipa još ranije obezbedila prolaz medju 16 najboljih ekipa Evrolige, dok je Partizan izgubio sve šanse za plasman u drugu fazu takmičenja.

Cibona je opravdala ulogu favorita protiv oslabljenog Partizana, za koji ponovo nije igralo nekoliko ključnih igrača zbog povrede (Vule Avdalović, Dejan Milojević, Predrag Šuput, Slobodan Božović).

Cibona je odlicno odigrala tri četvrtine i imala ubedljivu prednost. Agresivnom odbranom, zagrebačka ekipa primoravala je košarkaše Partizana na česte greške u napadu, što je potom kažnjavala lakim poenima iz kontranapada.

Zagrepčani su posle prvog dela igre imali 18 poena prednosti (50:32), ali je mlada ekipa Partizana uspela da utakmicu učini neizvesnom u poslednjoj deonici kada se približila na samo pet poena.

Medjutim, Luka Bogdanović je u ključnim momentima dva puta izgubio loptu u napadu, što su košarkaši Cibone kaznili i došli na osam poena prednosti, koji su bili nedostižni za Beogradjane.

Najefikasniji u Partizanu bili su Luka Bogdanović sa 16, Kosta perović sa 15 i Uroš Tripković sa 13 poena.

U Ciboni, četvorica igrača postigla su po 13 poena - Josip Sesar, Marko Popović, Damir Omerhodžić i Rožić.

Cibona sada ima osam pobeda i pet poraza, dok je učinak Partizana dve pobede i 11 poraza.

U Grupi A, večeras je istanbulski Efes Pilsen ubedljivo savladao grčki Olimpijakos 80:54.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve