Nova vest
Košarka

Petak, 28.01.2005.

22:14

Entoni Parker četvrti put MVP nedelje

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Košarkaš Makabija iz Tel Aviva Entoni Parker proglašen je za najkorisnijeg igrača 12. kola Evrolige, koje je odigrano u prethodna tri dana. Parker je tako došao do četvrtog naslova MVP nedelje u ovogodišnjoj Evroligi.

Košarkaš Makabija je u pobedi svog tima nad grčkim AEK-om 93:92, imao indeks korisnosti 37. On je postigao 23 poena, imao sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte, a nad njim je napravljeno devet faulova.

Reprezentativac Srbije i Crne Gore i košarkaš bolonjskog Klimamija Miloš Vujanić zauzeo je drugo mesto na MVP listi 12. kola Evrolige sa indeksom korisnosti 32.

Vujanić je na meču sa Cibonom postigao 27 poena i imao sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

Entoni Parker je i dalje prvi na MVP listi sezone sa prosečnim indeksom korisnosti 29,66. Najbolji strelac je Čarls Smit iz Skavolinija sa prosečno 22,45 poena po meču.

Tanoka Berd iz Žalgirisa je najbolji pod koševima sa 10,75 skokova po meču, dok je Mire Čatman iz Orteza sa 6,58 uspešnih dodavanja u proseku najbolji asistent Evrolige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve