Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.11.2004.

23:20

Evroliga:Veče velikih preokreta

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Utakmice 2.kola Evrolige koje su odigrane u četvrtak donele su mnogo uzbudjenja i nekoliko velikih preokreta.

Aktuelni prvak Makabi došao je do pobede u meču sa Montepaskijem tek posle velike serije Burnštajna (9 poena u poslednjih 5 minuta) i uz odličnu igru najačeg trija: jasikevičijus (22), Baston (19) i Parker (19).

Prošlogodišnji učesnik F4 imao je neverovatnu seriju trojki tokom prvog poluvremena ( na kraju 32-16) ali su domaći uspeli da nadoknade minus od 39-49 na poluvremenu.

Ako su košarkapi Makabija uspeli da se “izvuku” i pobede, šta reći za nastup Barselone u Tivoliju. Katalonci su do 30 minuta bili u rezultatskom zaostatku (61:57) u prilično izjednačenoj utakmici, a onda je usledila serija 26-7 u poslednjoj četvrtini !

Celu priču vodili su Drejer i Navaro koji su na kraju bili o najefikasniji za FC barselona sa 18, odnonso 15 poena. Trener Olimpije Sašo Filipovski izjavio je nakon utakmice da je njegov tim napravio previše grešaka, a posebno u poslednjoj četvrtini kada je bilo očigledno da je domaćinima nedostajalo koncetracije.

"Kada napraviš toliko grešaka, a posebno protiv protivnika kao što je Barselona, koja uzima loptu, kontroliše igru i pametno iznudjuje lične greške, troši vreme i umara protivnika, ne možeš da pobediš. Promašili smo previše zicera u poslednjoj četvrtini", rekao je Filipovski.

Meč u novoj Ledenoj dvorani hale Tivoli posmatralo je oko pet hiljada gledalaca.

Skavolini koji se razmišlja da menja trenera, za razliku od bledih nastupa u Italiji, igra mnogo bolje u Evropi. Tim iz Pezara posle Olimpije savladao je i Asvel u Francuskoj posle produžetka 82:73. I u ovom meču gosti su nadoknadili minus posle tri četvrtine, u Vilerbanu je posle 30 minuta bilo 56:46 za Asvel, ali ni to Francuzima nije bilo dovoljno za pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu