Nova vest
Košarka

Utorak, 02.11.2004.

20:30

Nova Evroliga počinje od Prokom Trefla

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaški šampion SCG Partizan ulazi u novu sezonu Evrolige sa željom da prođe u drugu fazu takmičenja, a prvi test očekuje ih u sredu, kada dočekuju poljski Prokom Trefl.

Partizan je promenio veći deo tima od prošle sezone, kada je bio na pragu najboljih 16, a trener "crno-belih" Duško Vujošević rekao je da je plasman u drugu fazu takmičenja sada "nerealan", ali da je posao ekipe da "nerealno učini mogućim".

"Nismo kompletni, nedostaju nam igrači, a neki još nisu uigrani sa timom. U ovom sastavu, kada budemo kompletni i uigrani, možemo da obezbedimo prolazak među 16 najboljih, ali to sada nije realno. Naš posao je, međutim, da nerealne stvari činimo mogućim", rekao je Vujošević novinarima.

Trener osvajača tri uzastopne SCG titule istakao je i da nisu dobronamerne primedbe da Partizan lako može da prodje prvu fazu takmičenja.

"To što smo mi napravili veliki pomak od avgusta, kada je ekipa bila u velikim problemima znači da smo dobro radili, a ne da je plasman obezbeđen", dodao je Vujošević.

Prvi protivnik Partizana u Evroligi biće poljski šampion Prokom Trefl, za koji Vujošević i krilo Milan Gurović ocenjuju da je jako kvalitetan i težak.

"To je šampionska ekipa, a to mnogo govori. Imaju mnogo kvalitetnih igrača, dva Amerikanca i jako su motivisani. To što dolaze iz Poljske može da zavara samo površne ili one koji ne znaju. U pitanju je izuzetno kvalitetan protivnik", izneo je Vujošević kvalitete rivala.

Prvi stručnjak "crno-belih" veruje, međutim, da njegov tim može da pobedi, ali da im za to treba pomoć publike i velika borbenost.

"Pozdravljam odluku uprave da omogući besplatan ulazak navijačima u dresovima i sa šalovima, i samo uz njihovu pomoć možemo do trijumfa", rekao je Vujošević.

Velika zvezda Partizana Gurović, koji je Evroligu igrao dva puta sa Unikahom i jedanput sa Barselonom, rekao je da će utakmica biti teža zato što je u pitanju prvi meč u takmičenju.

"Dobro smo spremni, ali prva utakmica je uvek najteža. Znam da imaju dobre igrače, igrao sam sa Adamom Vojčikom i Ištvanom Nemetom. Verujem i da smo kvalitetniji i da možemo da pobedimo, ali mislim da će utakmica biti jako teška", rekao je Gurović.

Za Partizan će posle suspenzije zaigrati i Luka Bogdanović, koji je svojim dolaskom u Partizan privukao veliku pažnju letos.

"Od Luke očekujem što i od svih ostalih - da igra borbeno i angažovano i da stavi tim iznad sebe. Ne treba ga dodatno opterećivati velikim očekivanjima. On jeste jako perspektivan igrač, ali treba da se istakne na terenu i tako treba da postane zvezda", rekao je Vujošević.

Partizanu je ovo 12. učešće u elitnom evropskom takmičenju. "Crno-beli" su tri puta učestvovali na završnim turnirima (1988. 1992. i 1998) a jednom su i osvajali kontinentalni šampionat (1992). Evropski Kup Radivoja Koraća osvajali su tri puta.

Utakmica u grupi A igra se u sredu od 20.40 u beogradskoj hali "Pionir".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve