Nova vest
Košarka

Utorak, 02.11.2004.

19:58

Koštunica: SP 2010. dokaz pomirenja

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Premijer Srbije Vojislav Koštunica rekao je u utorak da bi odluka četiri bivše jugoslovenske republike da se zajednički kandiduju za organizaciju Svetskog prvenstva u košarci 2010. godine bila "jasna i pozitivna poruka svetu da je Balkan za mir i pomirenje".

"To je izvanredna prilika da četiri države (Srbija i Crna Gora, Slovenija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina) pobede, ne samo u sportskom, već i političkom nadmetanju za organizaciju Svetskog prvenstva. To bi bila jasna i pozitivna poruka iz regiona posle 10 godina rata, sankcija i nesreće", rekao je Koštunica na konferenciji za novinare u sedištu Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore.

Koštunica je rekao da predstoji još razgovora sportskih asocijacija četiri zemlje regiona, ali i političkih zvaničnika, a najavio je da će o tome biti reči i tokom predstojećeg susreta sa hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.

U igri za organizaciju SP u košarci 2010. godine su još Francuska i Turska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve