Nova vest
Košarka

Utorak, 24.08.2004.

11:19

Vujošević: Svi smo gubitnici...

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore i trener Partizana Dušan Vujošević ocenio je u izjavi agenciji Beta da su svi izgubili lošim plasmanom reprezentacije na Olimpijskim igrama u Atini, ali je istakao da nije dovoljno gledao utakmice da bi mogao da ih komentariše.

"A i nema tu nikakvog komentara, svi smo mi gubitnici. Svi klubovi, svi ljudi koji se bave košarkom, svi smo profitirali od dobrih rezultata reprezentacije. Sve se to odražavalo i na takmičenja i na mlade igrače", rekao je Vujošević.

Porazom od Kine 67:66, reprezentacija SCG izgubila je šanse da se bori za medalje i danas popodne će se boriti za 11.mesto, najgore u istoriji košarke u SCG.

"Plavi" su prošle godine sa Vujoševićem na čelu Evropsko prvenstvo završili na šestom mestu, a veći deo javnosti okarakterisao je trenera "crno-belih" kao glavnog i jedinog krivca za takav rezultat,iako je on isticao da su problemi mnogo dublji.

Vujošević nije želeo da komentariše ni rezultat ni plasman na Olimpijskim igrama u Atini, navevši da nije dovoljno upoznat sa igrama tima.

"Stvarno sam isuviše malo gledao da bih mogao da komentarišem bilo šta. Gledao sam jednu i po utakmicu, a utakmicu protiv Kine sam propustio jer sam morao da spremam trening od 18 sati. Osim toga imao sam jednu specifičnu situaciju u klubu, a sada imam drugačiju - mnogo mladih igrača, treba i treninge pripremiti na adektvatan način. Sve to a i neke privatne stvari su me sprečile da gledam reprezentaciju", rekao je Vujošević.

Nova košarkaška sezona počinje u oktobru, a trener "crno-belih" ulazi u četvrtu sezonu sa klubom. U prethodne tri osvojio je tri titule i kup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve