Nova vest
Košarka

Utorak, 23.03.2004.

15:51

Evroliga: "Mečevi u Izraelu igraće se po planu"

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Utakmica Evrolige izmedju Makabija i španske Pamese biće odigrana u četvrtak u Tel Avivu, kao što je i planirano, jer je ocenjeno da to dozvoljava bezbednosna situacija, saopšteno je danas iz sedišta elitnog evropskog košarkaškog takmičenja.

"Evroliga prati dalji razvoj dogadjaja i zadržava pravo da u slučaju drastičnog pogorsanja situacije donese novu odluku, ali zasad nikakve promene, ni sa ovom utakmicom ni u vezi sa 'Final Four' turnirom u Tel Avivu, nisu predvidjene", navodi se u saopštenju.

Evroliga je izrazila razumevanje zbog zabrinutosti koja vlada u svetu posle najnovijih dogadjaja. "Posebno razumemo zabrinutos Pamese iz Valensije".

"Evroliga je od ponedeljka u stalnom kontaktu sa oba kluba i uz garancije da će biti preduzete dodatne mere bezbednosti odlučeno je da se utakmica igra kako je i predvidjeno kalendarom".

Dodaje se da je Pamesa u kontaktu sa španskom ambasadom u Izraelu dobila uveravanja da je situacija takva da dozvoljava nesmetano odigravanje utakmice.

U Izraelu je prilično napeto, nakon što su  izraelske snage u ponedeljak ubile duhovnog lidera pokreta Hamas šeika Ahmeda Jasina, kada je izlazio iz jedne džamije u Gazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve