Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.03.2004.

15:39

Đurović: "Protiv Hapoela utakmica godine"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Utakmica sa Hapoelom u polufinalu ULEB kupa biće meč sezone za košarkaše Refleksa, i trener tima iz Železnika Vlado Đurović očekuje od svojih igrača da u utorak "ostave srce na terenu", ali i ukazuje da ne sme biti srljanja.

"Važan je moral i važno je htenje, ali glava je na prvom mestu. Mora da se razmišlja. Sutra igramo najvažniju utakmicu u dosadašnjem delu sezone. Ne treba biti veliki psiholog ili posebno dobar trener da bi se igrači motivisali", rekao je Đurović novinarima u Beogradu.

Refleks nikada nije igrao u polufinalu nekog evropskog takmičenja, i nijedan od igrača sa spiska za meč sa Hapoelom nije igrao tako važnu utakmicu.

"Mi branimo i čast košarke Srbije i Crne Gore, pošto smo ostali jedini tim iz zemlje u Evropi. To igračima treba da bude dodatni motiv, a nikako opterećenje. Očekujem veću pomoć publike i nadam se da tim neće podleći pritisku", istakao je Đurović.

Beogradski tim ima velikih problema sa povredama. Plejmejker Ivan Zoroski neće igrati još mesec dana i umesto njega će igrati Nikola Vasić. Frend Kimani je pauzirao, a trening u nedelju propustio je i Mile Ilić, a ako on ne bude igrao, zameniće ga Zoran Erceg.

Amerikanac Redži Frimen nije trenirao još od utakmice sa Huventudom, pošto mu je naprslo stopalo, ali on će pokušati da igra pod blokadom, iako tako rizikuje karijeru.

"Ja mu se zahvaljujem za zalaganje za klub, iako je svestan svih rizika. Nećemo, ipak, moći da računamo na njegovu punu snagu, tako da je na putu drugi stranac, Amerikanac Tajron Nezbi", rekao je Đurović.

Trener Refleksa nije želeo da kaže koja bi razlika bila dovoljna za revanš, ali je rekao da bi pobeda od osam do 12 poena razlike donela psihološku prednost pred revanš.

"Razmišljamo samo o pobedi. Nadam se da će nam publika više pomoći nego do sada, jer ovo je u svakom slučaju naša poslednja utakmica na domaćem parketu u Evropi ove sezone", rekao je Đurović.

On je objasnio da njegov tim ima prednost pod košem, a rival spolja i da će posebna pažnja morati da se obrati na šutere Hapoela.

"Lično, bio bih veoma razočaran da ne uđemo u finale, jer je ovo velika šansa za ovu generaciju, a za neke je i šansa karijere", dodao je Đurović.

Centar Refleksa Vanja Plisnić rekao je da je plasman u polufinale ULEB kupa veliki podstrek i velika satisfakcija za njegove saigrače i ocenio je da je plasman u finale sasvim realan.

"Hapoel ima dobre igrače, ali protivnik je dobro 'snimljen' i nadam se najboljem. Ići ćemo na pobede u obe utakmice, jer samo to garantuje prolazak u finale, a može da se desi da nijedna razlika ne bude dovoljna", kazao je Plisnić.

Ekipa Hapoela stigla je u Beograd u nedelju uveče, a trener Šaron Druker izjavio je da je njegov tim u dobroj formi, ali i da ga čeka težak zadatak u Železniku.

"Snaga Refleksa je u kolektivu, svi tačno znaju šta rade i trude se da maksimalno obave zadatke. Železnik je favorit u polufinalu, ali ćemo se boriti do poslednjeg atoma snage", rekao je Druker.

Refleks je pokrenuo akciju pomoći Srbima na Kosovu, a na sutrašnjem meču biće istaknut, kako je rečeno, veliki transparent protiv terorizma na engleskom i hebrejskom jeziku.

Utakmica počinje u 18.15, a ulaz je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve