Nova vest
Košarka

Subota, 20.12.2003.

17:37

Žeželj: "Ispitaćemo legalnost Babićeve kandidature"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Direktor Košarkaškog kluba Crvena zvezda Igor Žeželj najavio je u subotu da će taj klub preispitati legalnost kandidature Miodraga Babića za predsednika KS SCG.

"Ako se utvrdi da su postojale nelegalnosti, mi ćemo samostalno preduzeti pravne korake", rekao je Žeželj novinarima ispred Saveza u Beogradu, pošto je u društvu direktora Refleksa Ratka Radovanovića ranije napustio subotnju Izbornu skupštinu KS SCG.

Zvezda je predlagala Dragana Kapičića za predsednika Saveza, ali su srpski delegati u Skupštini KS SCG u četvrtak odlučili da to bude Babić.

Zvezda i Refleks su tu odluku proglasili nelegalnom, jer su navodno utvrdili da nije bilo kvoruma, a zatim su najavljivali da će na izbornoj skupštini ipak kandidovati Kapičića, što, međutim, nisu učinili.

"Izvršen je pritisak na nas da to ne činimo, a (predsednik KSS) Blažo Stojanović je rekao da je kandidat samo jedan, što smatramo da nije legalno. Mi nismo želeli da gospodinu Babiću pravimo dodatne neprijatnosti u radu i odustali smo. Sa sednice smo izašli ranije u znak protesta", kazao je Žeželj.

On je dodao da će procenu legalnosti tražiti u okviru košarkaških saveza. "Ako se pokaže da smo bili u pravu, tražićemo nove izbore na svim nivoima", rekao je on i dodao:

"U svakom slučaju, želimo gospodinu Babiću sreću u radu i želimo da se što više koristi program našeg kandidata".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu