Nova vest
Košarka

Subota, 16.08.2003.

12:09

Džerald Braun potpisuje za KK Partizan?

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši košarkaš Hapoela iz Jerusalima Amerikanac Džerald Braun (193 cm, 1975) nalazi se blizu prelaska u Partizan, prenosi "beobasket.co.yu".

Braun bi u Partizan trebalo da stigne kao zamena za plejmejkera Miloša Vujanića, koji je letos prešao u Skiper iz Bolonje.

Braun je u karijeri igrao za univerzitetsku ekipu Peperdina, zatim je dve godine bio član Finiks Sansa, potom prelazi u Indijanu, ali za Pejserse nije debitovao pošto odmah potpisuje za ekipu Rokforda iz CBA lige. U sezoni 2001/02. nastupao je za Harlem Globtroterse i u CBA ekipi Gari Stilheds.

Kratko je igrao i za dominikanski tim Pueblo Nuevo, Feniks Eklipse iz ABA lige i venecuelansku ekipu Panteras de Miranda.

Prošle sezone igrao je za Hapoel, ali je u martu ove godine napustio Izrael zbog američke intervencije u Iraku.

U FIBA Kupu odigrao je dve utakmice, uz prosek od 20 poena, 7,5 asistencija i četiri skoka. U izraelskoj ligi, odigrao je 15 mečeva i imao prosečan učinak od 19,3 poena, 4,1 skokova, 4,1 asistencije i jednu ukradenu loptu.

Sezonu 1996/97. pauzirao je zbog operacije kolena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve