Nova vest
Košarka

Utorak, 27.05.2003.

16:22

Borko Radović u Nansiju

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Dosadašnji košarkaš Crvene zvezde Velibor Radović potpisao je ugovor sa francuskim prvoligašem Nansijem, gde će igrati do kraja plej-ofa, rekao je Beti igračev menadžer Miodrag Ražnatović.

Radović bi u timu trebalo da zameni Ukrajinca Aleksandara Lohmančuka, kome je povređeno stopalo.

Ražnatović je kazao da je Nansi izuzetno organizovan klub, sa odličnim uslovima i velikim budžetom, a kojem nedostaje igrač na poziciji krila.

"Ovo je prilika da se uvere u Borkove kvalitete. Ako budu zadovoljni, potpisaće ugovor i za sledeću sezonu", kazao je igračev menadžer.

Radović, koji je visok 2,02 metra i ima 31 godinu, igraće u Francuskoj kao strani igrač, iako ima izraelski pasoš.

On je sa Crvenom zvezdom ove sezone stigao do polufinala plej-ofa lige Srbije i Crne Gore i igrao je na fajnal-foru Jadranske lige, gde su "crveno-beli" poraženi od Zadra. U proseku je beležio 8,6 poena po meču uz 57 odsto šuta iz igre.

Radović je sa Makabijem iz Tel Aviva osvojio Suproligu 2001. godine, a šampion Evrope bio je i 1991. godine sa Jugoplastikom, kada je bio junior. Srpski internacionalac bi trebalo da debituje u subotu, kada Nansi u četvrtfinalu doigravanja igra sa Le Manom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve