Nova vest
Košarka

Četvrtak, 24.04.2003.

23:59

Pamesa osvojila ULEB kup, Tomašević MVP

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Košarkaši Pamese iz Valensije ovojili su prvi trofej ULEB kupa. Oni su i u revanšu finala savladali Krku iz Novog Mesta sa 78:76, posle pobede od 90:78 iz prvog meča.

Pamesa je pred svojom publikom od samog početka povela i vodila gotovo tokom celog meča, u jednom momentu sa 11 razlike. Odličnu predstavu pružio je reprezentativac Srbije i Crne Gore Dejan Tomašević, koji je meč završio sa statistikom vrednom NBA lige – 28 poena, 11 skokova i 5 asistencija. On je za takav doprinos pobedi nagrađen trofejom MVP-ja.

U drugom poluvremenu slovenački klub je zaigrao bolje, uspevši čak da u jednom trenutku preuzme vođstvo. Međutim, velika prednost Pamese iz prvog meča ni u jednom trenutku nije bila ugrožena. Novu pobedu obezbedio je Pedro Robles trojkom 5 sekundi pre kraja, posle čega je cela hala zapala u delirijum.

Ovom pobedom, ostvarenom iz trećeg pokušaja (Pamesa je gubila finala Saporta kupa za 1999. i 2000.) tim iz Valensije je obezbedio mesto u Evroligi. Ukoliko Španci kroz ACB ligu već osiguraju prolazak u Evroligu, pravo se prenosi na Krku.

Posle meča Dejan Tomašević (koji je u glasanju za MVP trofej dobio 51 od mogućih 57 glasova) izjavio je:

Igrao sam ovako jer znam šta najviše volim, a to je da pobeđujem. Zato smo Fabrisio Oberto i ja došli u Valensiju. Naš cilj je bio trofej sa Pamesom, jer želimo da ovaj klub bude jedan od najboljih u Španiji. Ovom pobedom, primakli smo se za korak ostvarenju te želje”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve