Nova vest
Košarka

Sreda, 19.03.2003.

18:08

Uleb kup: Pobede Pamese i Huventuda u polufinalu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španske ekipe Pamesa i Huventud u utorak su kao domaćini ostvarile ubedljive pobede u prvim utakmicama polufinala košarkaškog ULEB Kupa.

Pamesa je na svom parketu savladala Estudijantes iz Madrida sa 68:55, a najzaslužniji za pobedu ekipe iz Valensije bio je reprezentativac Srbije i Crne Gore Dejan Tomašević.

Tomašević je za 33 minuta zabeležio 15 poena (šut iz igre 6-10, sa penala 3-3) uz deset skokova (sedam ofanzivnih) i pet asistencija, tako da je meč završio sa indeksom uspešnosti 27. Pored njega u pobedničkom timu istakao se i najefikasniji pojedinac susreta Hose Paraiso sa 16 poena.

U timu Estudijantesa najefikasniji je bio Amerikanac Kori Bruer sa 12 poena, dok je Nikola Lončar za 30 minuta ubacio osam poena (šut za dva 2-5, za tri 1-2, penali 1-2) uz dva skoka i jednu asistenciju.

U drugom polufinalnom paru Huventud je u Badaloni savladao slovenačku Krku sa 82:69. Najzaslužniji za pobedu španskog tima bili su Argentinac Huan Espil sa 23 poena i hrvatski internacionalac Žan Tabak koji je ubacio 16 poena uz 10 skokova.

U timu Krke najefikasniji je bio Amerikanac Džejmi Arnold sa 21 poenom.

Revanš susreti polufinala ULEB Kupa igraju se za nedelju dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve