Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.06.2002.

16:18

Crvena zvezda postala clan Goodyear lige

Izvor: B92, www.kk-crvenazvezda.net

Autor:B92, www.kk-crvenazvezda.net

Default images

Predsednik UO KK Crvena zvezda Zivorad Andjelkovic i Izvrsni direktor Goodyear lige Roman Lisac potpisali su u cetvrtak 27.juna u Beogradu ugovor o pridruzivanju ovog kluba Jadranskoj ligi:

“Pristupanje Zvezde Goodyear ligi je za nas dobra stvar. Mladom timu Zvezde je potrebno Evropsko takmicenje, koje donosi jake utakmice i takozvane teske terene. Glavni motiv Crvene zvezde je takmicarski – dobre sparing utakmice koje ce doneti iskustvo nasim klincima, koji bi za nekoliko godina trebalo da igraju i najjace Evropsko takmicenje”, rekao je Andjelkovic.

Predstavnik Goodyear lige na Malom Kalemgedanu bio je Izvrsni direktor Roman Lisac. Veliki osmeh na njegovom licu dovoljno je govorio o njegovom raspolozenju, posle potpisivanja ugovora sa crveno-belima:

“Drago mi je sto smo uspeli da se dogovorimo.Dosta vremena utrosili smo na pravljenje kalendara, jer smo Zvezdi i Makabiju izasli u susret sa terminima, tako da ce oni igrati meceve subotom, utorkom i sredom, u zavisnosti od obaveza u YUBA i Evroligi”.

"Mi smo zeleli da vec ove godine u ovu ligu udje i Partizan, ali posle dugih pregovora nismo uspeli da se dogovorimo. Ali, skoro sam siguran da ce od sledece sezone i vase komsije uci u Goodyear ligu. Jer i Partizan i KSJ veruju da je ovo dobra stvar. Od sledece godine ce Goodyear imati prolaz i u Evroligu. Ali Zvezda je veliki plus za Goodyear ligi. To je veliko ime. Pa Zvezda jos uvek ima veliki broj navijaca u Ljubljani. A Zvezda ima buducnost, pre svega zbog mladog i ambicioznog menadzmenta", rekao je Lisac.

Ovdasnja javnost smatra da Jugoslavija mora da ima vise klubova u Goodyear ligi od, recimo Slovenije i BiH. Sta mislite o tome?

"Ja sam danas definitivno srecan covek po tom pitanju. Jer vidite, tri igraca koji igraju u Sloveniji nocas su prosli na NBA draftu. Sto znaci da ima itekako kvaliteta u Sloveniji. Setite samo kako je jedna Krka igrala u Evroligi, pobedili su jedan Real i Skiper...nista vise nije kao pre. Sto se BiH tice, nama je cilj da dignemo svi zajedno klub iz Sarajeva. KK Bosna ima tradiciju i iz velikog grada je. Prosle godine bio je problem sto su igrali u prevelikoj hali - Zetri. Dogovorili smo se da ove sezone igraju u Skenderiji. Ali verujte mi, nije nimalo lako igrati ni u Tuzli, iako je to slabiji tim, tamo vas ceka puna hala, znaci uzarena atmosfera sa 6 - 7.000 ljudi. A tek izraelski Makabi - pa oni imaju uvek 10.000 navijaca na utakmici".

Lisac je dodao da je Goodyear liga vec postigla dogovore sa TV stanicama u svim zemljama oko prenosa utakmicama, a centralni prenos tokom cele sezone bice subotom od 17.30 casova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve