Nova vest
Košarka

24.4.2024.

10:30

"Mijailović je pogazio datu reč Čoviću"

Odnosi između Crvene zvezde i Partizana su "zategnuti" već godinama.

Izvor: Sport Klub

Aleksandar Stajkovac
Srdjan Stevanovic/Starsport

Predsednik crveno-belih, Nebojša Čović, tokom nedavnog gostovanja na "Sport Klubu", spomenuo je jednu takvu akciju, iz bliže prošlosti, koja je neslavno završila zahvaljujući Ostoji Mijailoviću, prvom čoveku crno-belih.

Svedok je bio Goran Grbović, direktor "Beogradske arene".

"Ja sam inicirao sastanak, ne mogu precizno da kažem kada, ali otprilike pre dve, tri godine, kod mene u kancelariji, u Areni. Zašto da zajedno ne sednu dva predsednika, dva velikna, da ne kažem najveća kluba na ovim prostorima. Zar mislite da to ne rade najviši čelnici Reala i Barselone. Naravno da se nađu, jer uvek ima i ono što se zove više od pukog klupskog interesa. I, istina je da je nešto dogovoreno, na reč, bez „papira“, kao i da je predsednik Partizana, posle nekoliko dana pogazio i, progovorio, dok drugi nije neko vreme odgovarao", rekao je Grbović za "Sport Klub".

On smatra da bi Zvezda i Partizan trebalo da rade udruženim snagama zbog interesa srpske košarke.

"Cela srpska košarka leži na platformi Partizana i Zvezde, oni bi trebalo udruženim snagama da međusobno štite „leđa“ u ABA ligi, pa i šire. Mnogo dugo znam Čovića, koji je pet decenija u našoj košarci. Kao što se zna da sam nekada dugo igrao za Partizan, u vreme nekih drugačijih, džentlmenskih odnosa klubova. Mijailović je od juče pod obručima. Prvi ima ogromno iskustvo, lično, uvek bih ga pitao ako nešto ne znam, nisam siguran ili slično. Nije to stvar hranjenja nečijeg ega. U pitanju je znanje, a sa druge strane neprepoznavanje. Nemam iluzija, naravno da Čović i te kako štiti klupske interese, ali je iskren po pitanju razvoja srpske košarke. Mijailovića mnogo kraće znam, pa i on vodi računa o klupskim „benefitima“, ali…"

Grbović se prisetio tog sastanka.

"Tada sam čuo veoma pametne predloge, sa obe strane, pa sam pomislio da je pronađen dvojni konsenzus, ali… Po starom je nastavio Mijailović, a Čović je izvesno vreme ćutao, pa… tako je, kako je. Na žalost. Mogli su da krenu nekim drugim putem, a ne malo, malo, pa „ratovanje".

Podeli:

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu