NBA se vratila – "Kralj" Džejms srušio Kliperse

Posle nešto više od četiri meseca najjača košarkaška liga sveta ponovo se igra.

Izvor: SN

Petak, 31.07.2020.

08:00

NBA se vratila –
Photo by Mike Ehrmann/Getty Image

Prva utakmica u nastavku regularnog dela sezone u "Dizni svetu" igrala se između Nju Orleans Pelikansa i Jute Džez, a odmah posle igrali Los Anđeles Lejkersi i Klipersi.

Obe utakmice bile su dramatične, a pobednici odlučeni u poslednjim sekundama susreta, Juta je bila bolja od Nju Orleansa u penal završnici, a Lebron Džejms je sa dva sjajna poteza odlučio pobednika u derbiju Los Anđelesa.

NBA na TV B92
Subota, 19.00
Denver Nagets – Majami Hit


"Glavno jelo" bilo je okršaj dva tima iz Los Anđelesa, Lejkersa i Klipersa, a popularni "jezeraši" upisali su veliku pobedu posle drame 103:101.

Od samog starta su Lejkersi krenuli "snažno" i serijom 9:3 otvorili utakmicu, pa već sredinom prvog dela stekli dvocifrenu prednost i 35:23 u njihovu korist se otišlo na prvu pauzu.

Pročitajte još Gober prekinuo NBA, pa je nastavio kao "meč-viner" VIDEO

Kavaj Lenard im nije dopustio da se lako odlepe i režirao povratak svog tima postigavši 10 poena za tri minuta u drugom kvartalu i uspeo da spusti Kliperse na samo dva poena zaostatka.

Onda Lebron i Dejvis vraćaju dvocifrenu prednost, da bi Kavaj, Džordž, Džekson i ostali imali spreman odgovor i poenima Dejvisa za 54:52 odlazimo na poluvreme. U nastavku, Klipersi su ponovo bili bolji i uspeli da dođu do pola koša prednosti, pošto je pred ulazak u poslednju deonicu na semaforu stajalo 77:76 u njihovu korist.

Bilo je mnogo uzbudljivosti u finišu utakmice, Dejvis pogađa dva slobodna bacanja, a onda sledi prvo dvojka, pa trojka Pola Džordža na 1:50 do kraja za 99:98 u korist Lejkersa i sledi haos.

Naredne poene postiže Lebron Džejms, na šta ide odgovor Pola Džordža u vidu nove trojke, 101:101, a potom Lebron kroz gužvu, u svom stilu, pogađa za 103:101 i onda igra fantastičnu odbranu na lopti u poslednjem napadu.

Prvo je naterao Lenarda da preda pas, pa odlično nogama i rukama ispratio Pola Džordža, koji je poslednji šut promašio i od sudija tražio faul, ali su rekli da je odbrana bila čista i meč je završen pobedom Lejkersa.

Entoni Dejvis je sa 34 poena (8/19 iz igre) bio najefikasniji, a imao je i 8 skokova uz 4 asistencije.

Po 16 su ubacili Kajl Kuzma i Lebron Džejms (6/19) koji je uhvatio i 11 lopti uz 7 proigravanja, dok je 11 poena dodao Dion Vejters.

Na drugoj strani, Pol Džordž je imao 30 poena (11/17), Kavaj Lenard 28 (7/16), Beverli 12, a Džekson 10.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: