Odlično veče Bogdanovića, Rubio i Juta prejaki za Kingse

Košarkaši Juta Džeza pobedili su Sakramento Kingse sa 133:112 u noći između nedelje i ponedeljka.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 26.11.2018.

08:15

Odlično veče Bogdanovića, Rubio i Juta prejaki za Kingse
Tanjug / AP Photo/Rich Pedroncelli

Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica odigrali su dobro, Bogdanović se posebno istakao kao najbolji strelac svoje ekipe, ali to nije pomoglo Kingsima.

Bogdan je ubacio Juti 20 poena, "Beli" 12, a Marvin Begli III 18 kod "Kraljeva", dok je u Juti Riki Rubio dominirao sa 27 poena, a Rudi Gober i Džo Ingls su imali po 18.

Džezerima nije smetao ni izostanak najboljeg strelca Donovana Mičela koji je zbog povrede rebara presedeo meč na klupi. Kingsi su krenuli dobro, prvo trojkom Bjelice pa onda i poenima Bogdana i rano poveli sa 7:0. Bjelica vrlo brzo pogađa za 9:4, pre nego što je Badi Hild prekinuo seriju dvojice srpskih košarkaša. Kingsi su vodili tek pet minuta kada Rubio pogađa za 11:11 i do kraja prve deonice Juta je povela sa 30:26.

Sredinom druge četvrtine Bjelica je zaradio i tehničku grešku posle faula Taba Sefološe, ali je Sakramento držao priključak sve do trojke Grejsona Alena za 51:44 na četiri i po minuta do poluvremena.

Juta je od tog trenutka do kraja utakmice održavala i povećavala prednost, koja je u poslednjoj četvrtini iznosila i 20 poena pri rezultatu 111:91, da bi Jogi Ferel trojkom za "Kraljeve" na 16 sekundi do kraja postavio konačan rezultat.

Kingsi su ovim porazom došli do skora 10-10 i nalaze se na 11. mestu Zapada, dok je Juta 13. sa devet pobeda i 11 poraza u istoj konferenciji.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: