Vlasnik Dalasa: Porazi su nam najbolja opcija

Mark Kjuban, vlasnik Dalas Maveriksa, rekao je igračima na večeri da je za franšizu najbolje da do kraja sezone izgubi što više mečeva.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

Šanse za prvo mesto na NBA draftu:

1. Ekipa sa najgorim skorom 25 odsto
2. Druga ekipa sa... 19,9%
3. Treća ekipa sa... 15,6%
4. Četvrta ekipa sa... 11,9%
5. Peta ekipa sa... 8,8%
6. Šesta ekipa sa... 6,3%
...
* od 2019. godine procenti će biti dosta ujednačeniji.

Dalas je trenutno pretposlednja ekipa zapadne konferencije i ukoliko nastave sa porazima imaće velike šanse da na narednom draftu biraju sa jednog od prva tri mesta.

Jedna od stvari koja će se promeniti od sezone 2018/2019 upravo je "tankovanje", odnosno namerno gubljenje utakmica kako bi se zauzela što bolja pozicija na draftu.

Ipak, promene će se desiti tek od naredne godine što znači da ove glasi staro pravilo po kojem najogore plasirana ekipa na kraju ligaškog dela ima 25 odsto šansi da bira prva.

Kjuban želi da njegova ekipa ima što gori skor (kad već ne može do plej-ofa) čime bi zauzela verovatno jedno od prve tri pozicije.

"Bio sam na večeri sa velikim brojem igrača. Rekao sam im 'gledajte, porazi su naša najbolja opcija'", rekao je Kjuban.

Na tvitu ispod možete videti kako će 2019. godine izgledati šanse timove da dođu do prvog pika. Novim sistom najgora ekipa neće imati najviše šansi za prvo mesto, čime čelnici NBA lige žele da spreče "tankovanje".

Dalas želi da se dokopa najtalentovanijih igrača, a na narednom draftu to će biti Luka Dončić, Diandre Ejton, Marvin Begli, Džaren Džekson, Majkl Porter, Tre Jang, Mohamed Bamba...

NBA

strana 1 od 38 idi na stranu