Džordan otpustio Lerija Brauna

NBA ligaš Šarlot Bobketsi otpustili su legendarnog trenera, 70-godišnjeg Lerija Brauna.

Izvor: AK

Sreda, 22.12.2010.

23:31

Default images

Stručnjak koji je sa Detroit Pistonsima 2004. godine osvojio NBA prsten, predvodio je ekipu iz Severne Karoline do samo devet pobeda u dosadašnjih 28 mečeva.

Vladnik Bobketsa, verovatno najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan odlučio je otpusti Brauna kojim je Bobketse predvodio od 2008. godine.

"Razgovarao sam pre dve nedelje sa Lerijem o tome kako da ekipa prevaziđe krizu. To sam učinio i danas pre treninga i zaključili smo da je najbolje da prekinemo saradnju", izjavio je vlasnik Bobketsa Majkl DŽordan.

Šarlot je izgubio poslednje četiri utakmice zaredom, od koje tri sa više od 30 poena razlike. Novi trener Šarlota je Pol Sajlas koji je prethodno radio u Klivlend Kavalirsima i Nju Orleans Hornetsima.

Ekipa, koja je osnovana pre samo šest godina, je prošle sezone prvi put imala pozitivan skor (44-38) i učestvovala u plej-ofu gde je eliminisana u prvoj rundi od Orlando Medžika sa 4:0 u seriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

22 h

Podeli: