Novi ugovor za Morisa Čiksa

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2008.

00:13

Default images

NBA klub Filadelfija Siksers produžio je ugovor sa trenerom Morisom Čiksom. Klub nije objavio detalje ugovora, a koji je sklopljen, pošto je Čiksov prethodni isticao tokom leta. „Od kada sam u klubu, ocenjivao sam rad u svim strukturama", rekao je predsednik Siksersa Ed Stefanski. „Čiks je zaslužio poverenje, jer je naučio ekipu da igra brzu košarku, koja nam omogućava da iz večeri u veče dobijamo utakmice“.

Čiks je za dve i po sezone izborio 96 pobeda uz 122 poraza. Posle dve sezone bez plej-ofa, ovog puta se nalazi na osmom mestu Istočne konferencije (23-31). Pre toga vodio je Portland i za tri i po sezone dva puta došao do plej-ofa.

Kao košarkaš Čiks je proveo 11 godina u Siksersima i 15 u ligi, a kada se penzionisao (1993. godine) bio je najbolji kradljivac lopti u istoriji NBA.

Čiks je četiri puta igrao na All Star utakmicama, a 1983. bio je član tima koji je osvojio titulu (sa Doktro Džejom i Mozisom Melounom), pregazivši u finalu tada superiorne Lejkerse – 4:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: