Džabar se vratio u Lejkerse

Izvor: B92, AP

Subota, 03.09.2005.

11:53

Default images

Bivši košarkaš Los Anjdele Lejkersa i legenda NBA lige Karim Abdul Džabar vratio se u ekipu iz Kalifornije za koju je nastupao 14 sezona kao specijalni asitent trenera.

Džabar je tokom svoje dvadesetogodišnje igračke karijere ( 6 u Milvokiju i 14 u Lejkersima) postigao rekordnih 38,387 poena pre nego što se 1989. godine penzionisao.

”Sa zadovoljstvom možemo da saopštimo da se Karim vratio u naš klub kao trener. On je jedan od najboljih centara koji je ikada igrao ovu igru. Nadamo se da će ovo bogato iskustvo preneti na pravi način našim centrima” izjavio je GM Mić Kupčak.

Lejkersi su na ovogodišnjem draftu kao 10.pika suprotno svim prognozama “pokupili” 17-godišnjeg centra iz srednje škole Endrjua Bajnama kome bi 58-godišnji Džabar svojim ogromnim igračkim i životnim iskustvom trebalo da pomogne da se što pre privikne na igranje sa najboljim centrima u ligi.

Džabar sa radom u Lejkersima počinje odmah. Lejkerse početkom oktobra očekuje trening kamp na Havajima. Pre posla u Lejkersima, Karim je povremeno radio kao asistent trenera u Klipersima i kao skaut u Niksima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: