Kitls došao, Ričardson otišao iz LA

Izvor: B92, AP

Četvrtak, 29.07.2004.

23:12

Default images

Uzbudljivo "transfer" leto u NBA ligi nastavljeno je u četvrtak sa jednim trejdom i nekoliko potpisa slobodnih igrača.U centru pažnje su LA Klipersi i Nju Džersi Netsi.

Ta dva kluba obavili su trejd u kojem je odlični Keri Kitls prešao u Kliperse u zamenu za budući pik u drugoj rundi drafta. Kitls je u prethodne dve sezone uz Džejsona Kida i Keniona Martina činio udarnu pesnicu kluba iz Nju Džersi. Posle ovog trejda, i odlaska Martina u Denver usamljeni Džejson Kid će verovatno još više razmišljati o odlasku iz tima koji se pre dve godine borio za NBA titulu.

Sa druge strane, Klipersi su dobili Kitlsa, ali i izgubili Kventina Ričardsona koji je i definitvno prešao u Finiks Sanse. Medjutim, klub iz Los Andjelesa i dalje ima dosta novca čuvanog za Kobija Brajanta, te se očekuje dosta novih lica u timu Marka Jarića. Jedan od njih mogao bi da bude i naš centar Željko Rebrača koji je proveo nekoliko dana probi u Klipersima.

Sakramento Kingsi izgubili su u jednom danu dva odlična rezervna igrača - Entoni Piler potpisao je kao slobodan agent ugovor sa Vašington Vizardsima, dok je Rodni Bjuford prešao u pomenute Nju Džersi Netse. Pored Bjuforda, Netsi su potpisali ugovor i sa doskorašnjim igračem Atlante Žakom Vonom.

Orlando Medžik je takodje nastavio da popunjava šupljine u timu nastale posle odlaska prvih zvezda Trejsija MekGrejdija i Drua Gudena.Ugovor je potpisan sa slobodnim agentom Majklom Bredlijem, koji je prošle sezona igrao za Toronto i Atlantu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: