Sreda, 27.11.2019.

08:18

Jokić kao Rodman, Klipersi obuzdali Dončića

Protekle noći u NBA ligi su odigrane samo dve utakmice – Denver je pobedio Vašington 117:104, dok su L. A. Klipersi nadigrali Dalas 114:99.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Jokić kao Rodman, Klipersi obuzdali Dončića
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Nikola Jokić je opet bio jednocifren, postigao je samo 8 poena pogodivši četiri od osam pokušaja iz igre u šestoj uzastopnoj pobedi Nagetsa.

Međutim, poput Denisa Rodmana rertko je poentirao ali je dominirao u reketu sa čak 20 skokova, jednim manje od rekorda karijere, a uz to je imao i 5 asistencija za tri četvrtine koliko je proveo na parketu.

Najefikasniji u redovima Nagetsa bio je Džerami Grant sa 20 poena, a 17 je dodao Vil Barton uz po 8 skokova i asistencija.

Džamal Marej je ubacio 16, Mejson Plamli 15 uz 7 skokova, a dvocifren učinak imao je i Monte Moris sa 10 poena uz 5 asistencija.

Vašington je predvodio Džordan Mekre sa 21 poenom, dok je Bredli Bil postigao tek 14 uz 6 asistencija. Pol Džordž i Kavaj Lenard su pokazali talentovanom evropskom tandemu iz Dalasa šta znači biti deo elite Zapadne konferencije.

Džordž je postigao 17 od svojih 26 poena u prvoj četvrtini, Lenard je dodao još 28, a Lu Vilijams ih je ispratio sa 21 uz po 6 skokova i asistencija za rutinsku pobedu Klipersa usred Teksasa.

Klipersi su koristili nekoliko defanzivaca na Luki Dončiću kako bi okončali njegov niz od četiri utakmice sa najmanje 30 poena i 10 asistencija.

Dvadesetogodišnji Slovenac je pogodio samo 4 od 14 šuteva iz igre, nijedan od osam za tri poena, pa je meč završio sa 22 poena uz 8 skokova i 6 asistencija.

Kristaps Porzingis se takođe ispromašivao (4/13), a zabeležio je dabl-dabl sa 15 poena i 10 skokova.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: