Nova vest
Košarka

Subota, 14.09.2019.

16:45

Sale: Znao sam da odlazim i pre Mundobasketa VIDEO

Aleksandar Đorđević odlučio je da odstupi s mesta selektora košarkaške reprezentacije Srbije, i novinarima je objasnio zašto je doneo tu odluku.

Izvor: PT

Autor: PT

Sale: Znao sam da odlazim i pre Mundobasketa VIDEO
Foto: FIBA

"Da, rekao sam već igračima. Mislim da je red i vreme. To je to. Nije bilo razgovora o nastavku. Na meni je da se povučem. Ne očekujem razgovor, znam kada čovek ili trener treba da napravi prvi korak. U ovom trenutku osećam obavezu da to uradim. Odlazim u trenutku kada nismo uspeli da dođemo do zacrtanog cilja", rekao je Đorđević.

Na pitanje da li je znao i pre šampionata da neće više biti trener, Sale je rekao:

"Jesam, ali nije bilo u redu da se priča. Ide život u jednom drugom pravcu. Želim da posvetim vreme familiji, sve ovo nije bilo lako. Ni kvalifikacije, ni takmičenje. Sve ovo je bilo jako zahtevno. S druge strane moja velika zahvalnost ljudima iz Saveza, predsedniku Daniloviću i nekadašnjem predsedniku Draganu Đilasu koji me je postavio na ovo mesto, i Dejanu Bodirogi", rekao je Đorđević, koji se naravno zahvalio i igračima.

Đorđević je na klupi Srbije već pet godina i sa nacionalnim timom osvojio je tri serbra – 2014. na Svetskom prvenstvu, 2016. na Olimpijskim igrama i 2017. na Evropskom prvenstvu.

Pročitajte još:

* Bogdanović ponovo briljirao – Srbiji peto mesto u Kini

* Đorđević više nije selektor Srbije!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve