Meč za 7. mesto: SAD – Poljska 87:74

Košarkaši SAD pobedili su Poljsku rezultatom 87:74 i zauzeli sedmo mesto na Svetskom prvenstvu u Kini.

 28:14, 19:16, 16:25, 24:19
  SAD   POL  
  87 : 74  
Kraj – 7. mesto za SAD, 8. za Poljsku
Zaslužena pobeda Amerikanaca koji ovo prvenstvo neće pamtiti po dobrome. Na kraju, 87:74.
40' Sve je gotovo
7 poena za samo 30 sekundi, ali pet na strani Amerikanaca (86:72). Do kraja ima još minut.
38' Sloter hteo sve kraj, SAD pred pobedom
"Crna minuta" u meču za sedmo mesto, po ukusu Amerikanaca. Poljaci su potpuno stali u ovom delu meča, a SAD dolaze do poena preko linije za slobonda bacanja. Sloter je vezao četiri poena, ali je na 2 minuta do kraja rezultat 81:70 posle njegovog promašaja.
36' Sve manje vremena za iznenađenje
Kuling pogađa uz faul, ali Braun postiže trojku (73:63). Dosta su srljali Poljaci u naredna dva napada, žureći da nekako nadoknade prednost. To im nije pošlo za od ruke, a onda su ukrali loptu i Sloter je pogodio trojku - 75:66.
34' Problem sa faulovima za SAD, Poljska ponovo propušta šanse
Heris je u problemu, kao i Amerikanci, što se tiče faulova. On ima četiri, isto koliko i njegova ekipa za nepuna tri minuta četvrte četvrtine.

Sokolovski pogađa oba penala, Vačinski lupa rampu Midltonu, ali Ponitka se zaleće i loptu baca u aut. Vajt je ponovo bio na zadatku, uhvatio ofanzivni skok i kaznio promašaje Poljaka - 70:60.

FIBA
32' Poljska propustila priliku, Vajt kaznio
Barns koristi prostor i pogađa sa poludistance, a Ponitka uzvraća istom merom, samo uz faul (65:58). Košarek nije iskoristio šansu da smanji prednost Amerikanaca, a to je kaznio Vajt - 68:58.
30' Dve trojke Poljaka za zanimljiv kraj utakmice!
Plamli je promašio oba bacanja i nije uspeo da poveća prednost svoje ekipe, ali je potom poentira iz alej-upa (63:49). Vačinski je na minut do kraja pogodio trojku, a isti učinak zabeležio je Kulig u poslednjem napadu svoje ekipe - 63:55!
Brz odgovor Amerikanaca
Nije dugo trajala nada Poljske, pošto su Midlton i Mičel napravili 5:0. Poljaci su primorani da traže tajm-aut, 59:47.
26' Nova trojka, jednocifren minus
Heris nije pogodio trojku, ali zato jeste Vačinski, pa je na 4 minuta do kraja prednost ponovo jednocifrena (54:47).
Velika serija Poljaka, tajm-aut Popovič!
Evo serije Poljaka, 7:0! Vačinski, Hrčanijuk i Sloter pogađaju šuteve sa distance, Popovič je morao da zatraži tajm-aut – 54:44!

FIBA
24' Nekoliko šansi za Poljake otišlo u nepovrat
Sel i Ponitka su u dva vezana napada ukrali loptu, ali su Poljaci jedanput poentirali. Promašili su trojku i dvojku kojima su mogli da dodatno priđu Amerikancima, a potom ih je kaznio jedan od najboljih šutera NBA Džo Heris, trojkom - 54:37.
22' Efikasan početak drugog poluvremena
Sloter se digao na šut u ranom napadu i pogodio trojku, a potom zakucao Tarner. Sloter je potom izgubio loptu i ponovo je Tarner poentirao, da bi na drugoj strani uzvratio Ponitka - 51:35.
Poluvreme: Meč bez mnogo kvalitetnih poteza
Amerikanci zasluženo vode na poluvremenu u meču koji obe ekipe najradnije ne bi ni i igrale.

Midlton ima 11 poena, Mičel 8, Barns i Vajt po 7. Na drugoj strani najefikasniji je Ponitka sa 6.

SAD – Poljska 47:30.
19' Trojka za Poljake posle mnogo vremena
Barns je promašio čist zicer, ali Poljaci ni to nisu uspeli da kazne. Posle minut i po bez poena bacanja je dobio Vajt i pogodio oba (43:25).

Konačno - trojka za Poljake. Ubacuje je Sokolovski, a dva bacanja Midlton - 45:28.
17' Veliki broj promašaja
Poljaci su potpuno stali i sada ne mogu ništa da pogode. Ni Amerikancima nije išlo najbolje, pa je trojku pogodio Tarner. Dva minuta bez poena za formalne goste prekinuo je Sokolovski - 41:25.
15' Barns hteo previše
Midlton, Braun, pa Barns pogađaju, sve do promašaja igrača Sakramenta za velikih 38:21. Ponitka pogađa šut sa poludistance i smanjuje na 38:23.

FIBA
12' I dalje se igra brzo
Dosta promašaja na startu druge deonice, sa obe strane. Bruk Lopez je pogodio trojku, a uzvratio dvojkom Sloter - 31:16.
10' Amerikanci imaju dvocifrenu prednost
Mejson Plamli je dobio priliku u ranom delu ovog meča, i izgubio loptu, ali istom merom uzvratio Grusecki. Kris Midlton je nastavio svoju seriju (28:14). Vajt i Grusecki su promašili šuteve do kraja četvrtine.
7' Atraktivno zakucavanje Poljaka i nova trojka Amerikanaca
Poljaci su se opustili u napadu i krenuli da pogađaju, ali ni Amerikanci ne staju. Roman Balčerovski je izveo potez utakmice i atraktivno zakucao za 18:14, ali je nedugo zatim trojkom uzvratio Midlton - 21:14.
4' Nastavlja se šuterska klinika SAD
Donovan Mičel ostaje sam i postiže svoje prve poene, van linije 6,75. Vačinski se upisuje sa linije penala, a dobar šut Amerikanaca potvrđuje i Barns trojkom (9:4). Prvu dvojku za Amerikance postiže Heris, a na drugoj strani Sloter srlja iz grške u grešku, pa se iskupljuje ukradenom loptom.

Četvrtu trojku za Amerikance postiže Mičel - 14:8.
2' Prvu trojku postižu Amerikanci
Ponitka otvara meč poenima. Heris zatim srlja ka košu, ali se u narednom napadu ispravlja trojkom - 3:2.
Amerikanci bez tri bitna igrača
Pored ranije povređenog Džejsona Tejtuma, Greg Popovič neće računati ni na Kembu Vokera ni na Markusa Smarta u ovom meču.
Dobrodošli!
Meč počinje u 10 časova, dok se od 14h za peto mesto sastaju Srbija i Češka.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: