Nova vest
Fudbal 0

2.5.2024.

19:32

Drugoligaš osvojio Kup VIDEO

Fudbalski klub Visla iz Krakova, četrnaestostruki prvak Poljske, osvojio je Kup te države iako već drugu uzastopnu sezonu igra u drugoj ligi.

Izvor: Tanjug

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

U finalu u Varšavi Visla je pobedila tim prvoligaša Pogonja iz Šćećina posle produžetaka rezultatom 2:1 (1:1).

Pogonj je na Nacionalnom stadionu u Varšavi poveo golom Eftimisa Kulurisa u 75. minutu, ali je u dubokoj nadoknadi Visla stigla do produžetka golom Anhela Rodada u 90+3. minutu.

Trijumf klubu iz Krakova doneo je Eneko Satrustegi golom u 99. minutu.

Visla je osvajanjem Kupa Poljske obezbedila plasman u Evropu, igraće u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali će najverovatnije i sledeću sezonu provesti u drugoj ligi Poljske.

Trenuno je peta u drugoj ligi četiri kola pre kraja šampionata, praktično bez šansi za direktnu promociju, a još nije obezbedila ni plej-of u kom će igrati klubovi od trećeg do šestog mesta.

Posrnuli velikan poljskog fudbala Visla ima samo jedan šampionski pehar manje od najtrofejnijeg kluba i večitog rivala Legije iz Varšave, a poslednji, 14. put je prvak bila 2011. godine.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

Srpski fudbal

Zvezdan Terzić oslobođen optužbe

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu i pravosnažno oslobodio generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića optužbe za zloupotrebe u vezi sa transferima nekadašnjih igrača OFK Beograda

Sport Klub

12:32

47 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Gotovo je: X

Društvena mreža Tviter i definitivno je prešla na novo ime, tako da se će sada u internet adresi stajati samo X, odnosno X.com.

B92.net

11:15

2 h

Novo Sport Video Menu