Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.01.2024.

18:28

Klubovi se opraštaju od Bekenbauera – među njima i Partizan

Evropski fudbalski klubovi putem društvenih mreža šire vest, ali i šalju oproštajne poruke Francu Bekenbaueru koji je preminuo u 79. godini života.

Izvor:

Autor:

Klubovi se opraštaju od Bekenbauera – među njima i Partizan
Foto: FK Partizan

Otkako je preminio njegov sin Stefan 2015. godine, njegovo zdravstveno stanje se konstantno pogoršavalo. Od tada se borio sa Parkinsonovom bolešću, demencijom, a imao je i nekoliko operacija srca.

Među onima koji su se oprostili od Bekenbauera je i fudbalski klub Partizan.

"Velikani nikada ne odlaze, ostaju kao svetionik mlađim naraštajima", stoji na zvaničnim nalozima Partizana na društvenim mrežama.

Za sada među tim klubovima nema njegovog Bajerna, iako su to u radili gotovo svi nemački klubovi, ali su tu na primer Liverpul i Real.

Madriđani su uz kratku biografiju popularnog Kajzera izrazili žaljenje i saučešće porodici preminulog Bekenbauera.

Oglasila se i Ginisova kuća rekorda, koja je podsetila da je Bekenbauer prvi uspeo da kao kapiten (1974) i selektor (1990) osvoji Svetsko prvenstvo. Bekenbauer je jedan od trojice igrača u istoriji kojima je to uspelo.

Pre njega je identičan poduhvat napravio takođe nedavno preminuli Mario Zagalo (ali ne kao kapiten), odnosno Didije Dešan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu