Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.12.2023.

21:08

Nemanja Nikolić: Zaslužena pobeda, zasluženo prvo mesto

Napadač Partizana Nemanja Nikolić sabrao je utiske nakon uzbudljivog derbija sa Crvenom zvezdom i pobede koaj je crno-bele vratila na prvo mesto Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Foto: Starsport

Crno-beli nastavak sezone čekaju sa bodom više u odnosu na aktuelnog šampiona.

Nikolić je konstatovao da je ekipa pružila odličnu igru i da je zasluženo odnela pobedu i da je isto tako zasluženo prva na tabeli pred zimsku pauzu.

"Mislim da smo igrali dobro, na kraju smo strepeli, svesno smo se povukli i u tim situacijama moraš i da rizikuješ da protivnik šutne. Zvezda ima kvalitetne igrače, naravno da će šutnuti. Igrali su Ligu šampiona i tako to, moraju i oni šutnuti na gol. Mislim, bila bi savršena utakmica da oni ne šutnu a mi da smo iskoristili sve šanse. Na kraju, da smo zasluženo pobedili bez obzira na njihove šanse. Čitave sezone, tačnije dobar deo sezone smo bili prvi na tabeli. I dalje ćemo se boriti, pokušaćemo u što boljoj formi da dočekamo nastavak, da budemo pre svega svi zdravi, da odradimo pripreme, i da nastavimo ovako dalje.

Za razliku od nekih ranijih mečeva, navijači su videli borben, fokusiran, ratnički Partizan.

"Mislim da nam pun stadion olakšava u tom smislu. Sećate se Sabaha, bili smo jako agreisvni kada su nas svi otpisali tada, svi su govorili da su anonimusi, i za Norsjeland su isto to govorili. Oni uopšte nisu anonimusi, dali su, mislim, deset golova Fenerbahčeu i Ludogorecu. Ko prati fudbal zna da oni nisu anonimusi. Ta ekipa prodaje igrače za 20-30 miliona, a mi ih prodajemo za sedam-osam i to ako prodamo. Tako da to nisu anonimusi. A što je puniji JNA, nažalost nije i jug, mislim da smo odgovorniji, više smo fokusirani na sve, tada ne smeš da razočaraš, moraš drugačije da razmišljaš.

Pobeda je bila za miran san, smatra Nikolić.

"Da, pobeda za miran san, jesenja titula, na bod smo razlike, sami smo krivi što smo upropastili razliku koja je bila i šest bodova, ali sa tim moramo da se nosimo i mislim da smo to ptihvatili i da smo odgovorili na najbolji mogući način. Mislim da bi ovaj derbi, da je ostala onakva bodovna situacija, bio šlag na torti na ono sve što smo radili dobar deo sezone. Bili smo prvi i sad smo zasluženo otišli na zimsku pauzu prvi".

Nikolić kaže, na kraju, da bi voleo da dođe do povratka navijača na južnu tribinu.

"Mnogo (nam nedostaju), to je njihov stav, poštujem to, ali ja bih najviše voleo, evo i pozivam ih da nađu zajednički jezik, ako mogu. Ne ulazim u to, kažem - ako mogu. Podržavam stav i poštujem, kao što želim da se moji stavovi poštuju i podržavaju tako ja poštujem svačiji stav. Voleo bih, ali sa druge strane to nije u mojoj moći. Mogu da pozivam i to mogu uvek da radim. Zamilite još pun jug uz istok i zapad sa svih strana da okružimo protivnika, mislim da bi bilo još lepše "

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu