Nova vest
Fudbal 0

13.5.2024.

18:55

Dinamo obeležio godišnjicu od neodigrane utakmice sa Zvezdom

Dimano Zagreb obeležio je ovog ponedeljka 34 godine od neodigrane utakmice sa fudbalerima Crvene zvezde.

Izvor: Index.hr

EPA PHOTO EPA/ANTONIO BAT/ab

"Povodom 34 godine od nikad odigrane utakmice protiv Crvene zvezde prvi put nakon dugo vremena predstavnici kluba, bivši Dinamovi igrači, akteri te neodigrane utakmice i Bad Blue Boysi odali počast, položili vence i zapalili sveće na spomeniku posvećenom svim Dinamovim navijačima koji su posle te utakmice tribine zamenili rovovima", prenosi Index.hr.

Dodaje se da ih je predvodio kapiten Zvonimir Boban, a bili su tu i Mladen Mladenović, Muhamed Preljević, Kujtim Shala, Dražen Besek, Slavko Ištvanić, Vjekoslav Škrinjar, Dražen Boban, Fabijan Komljenović, Davor Matić i rezervni golman Zdenko Miletić. 

Neredi na Maksimiru su naziv za neodigranu fudbalsku utakmicu u Zagrebu 13. maja 1990. između NK Dinamo i FK Crvena zvezda, a postoji široko rasprostranjeno mišljenje  da ovaj događaj pokrenuo raspad SFRJ.

Crvena zvezda je je gostovala Dinamu u meču koji nije imao poseban rezultatski značaj i niko nije ni slutio šta će se dogoditi na fudbalskom terenu.

U Hrvatskoj su desetak dana pre toga održani prvi višestranački izbori na kojima je pobijedio HDZ s Franjom Tuđmanom.

 U jednom momentu navijači Dinama provalili su na teren i krenuli prema Delijama. Tek tada se uključila policija i počeo je opračun u kom je tada fudbaler Zagrepčana Zvonimir Boban, na centru, uzeo zalet, skočio i udario, policajca. 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu